Як відволікти дитину від смартфона чи комп'ютера: дієвий метод без сліз та істерик
Все для сімей
31.07.2021
Батькам потрібно навчитися обережно й м’яко відволікати дітей від екрана смартфону. Адже це допоможе уникнути сплеску у вигляді істерик, сліз та роздратування.

Для початку потрібно перемкнути увагу. Для цього батькам можна сісти поруч із дитиною та поцікавитися, який у неї настрій, йдеться на сайті simya.24tv.ua

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Проявляйте інтерес до того, що вона дивиться чи у що грає. Адже діти люблять, коли батьки щиро цікавляться їх захопленнями.

У випадку, якщо дитина дуже захоплена й ігнорує запитання чи відповідає коротко "так", "ні", – варто дати їй більше часу. Коли вона почне говорити більшими фразами, це означатиме, що дитина почала "виринати" зі світу гаджетів.

Коли діалог нарешті розпочався, спокійно нагадайте дитині, що час на гру, мультик чи відео завершується. Потрібно йти обідати, робити уроки, лягати спати.

М’яка техніка допоможе уникнути емоційних гойдалок. В ідеалі, звісно, дитина сама вимикає гаджет й іде займатися справами.

Такий підхід чудово підійде, якщо у дитини немає залежності від відеоігор чи соціальних мереж. Якщо ж є, то потрібно шукати причину: яка незадоволена потреба змушує її втікати до віртуального світу.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімей
Останні новини
Останні новини