4 способи, як батьки-християни можуть протистояти впливу ЗМІ на життя дітей
Все для сімей
12.10.2021
Засновник дослідницької компанії The Barna Group закликав батьків боротися з негативним впливом ЗМІ, котрі несуть вчення, яке суперечить Біблії їх дітям

Під час саміту «Моліться, голосуйте, стійте», який пройшов в місті Ліябурге, штат Вірджинія, восьмого жовтня, християнські лідери говорили про проблеми, які виникли через те, що все менше американців дотримуються біблійного світогляду.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє svitogliad.com.

У дискусії взяли участь директор Центру культурних досліджень при християнському університеті Аризони Джордж Барна, Джозеф Бекхольм з Центру біблійного світогляду й професор і стипендіат Х’юстонського баптистського університету Ненсі Пірсі. Модератором став директор Центру біблійного світогляду Ради з сімейних досліджень Девід Клоссон.

Хоча більша частина дискусії була зосереджена на проблемах, які з’явилися через те, що все менше американців підтримують біблійний світогляд, учасники також дали поради батькам і лідерам церков про те, як «прищепити» біблійний світогляд дітям.

«Найбільш істотний вплив на формування світогляду в Америці сьогодні надають засоби масової інформації, – стверджує Джордж Барна.  – Знаючи це, я, як батько, дідусь або просто небайдужа людина, повинен звертати увагу на те, що ЗМІ вкладають в уми й серця дітей».

Потім Барна назвав чотири шляхи, як батьки можуть боротися зі згубним впливом ЗМІ на їх дітей.

Читайте також: Сотні тисяч американських школярів взяли участь у акції «Принеси свою Біблію в школу»

По-перше, він порадив батькам стежити за тим, яку інформацію діти отримують онлайн. Тому що, як показали недавні дослідження, більшість батьків самі купують своїм дітям нові гаджети та залишають їх без нагляду.

По-друге, Барна також порекомендував батькам звести до мінімуму час дітей із планшетами або телефонами. Він також звернув увагу на дослідження, яке показало, що Америка – найбільш залежна від ЗМІ країна. 

По-третє, Барна закликав батьків стати посередником між тим, що нав’язують ЗМІ, і тим, чого навчає Писання.

По-четверте, засновник The Barna Group також закликав батьків допомогти дітям зрозуміти різницю між добром і злом. Він зазначив, що якби батьки вчили своїх дітей розрізняти добро і зло, це зробило б революцію в Америці.

Визнаючи важливу роль пасторів у формуванні світогляду людей, професор Х’юстонського баптистського університету Ненсі Пірсі порадила релігійним лідерам викладати апологетику в громадах.

«Ми повинні озброїти людей інструментами, щоб протистояти атаці, з якою вони зіткнуться, як тільки вийдуть з церкви», – зазначила вона.

Джерело: svitogliad.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімейЄвропа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини