На засіданні ВРЦіРО було обрано нового Головуючого
Християнський світ
07.03.2024
У Києві відбулося засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. В засіданні взяли участь глави та уповноважені представники церков та релігійних організацій України, представники Державної служби з етнополітики та свободи совісті

7 березня 2023 року в Києві за головуванням Президент Української уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня Станіслава Носова відбулося засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). В засіданні взяли участь глави та уповноважені представники церков та релігійних організацій України, представники Державної служби з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) та експерти, повідомляє сайт Ради Церков.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Перший заступник Голови ДЕСС Віктор Войналович проінформував членів ВРЦіРО про стан державно-конфесійних відносин в Україні та відповів на питання, у тому числі щодо законопроєкту, який вносить зміни до деяких законів України про діяльності релігійних організацій в Україні, щодо низки актуальних питань діяльності релігійних організацій в умовах воєнного стану, тощо.

На засіданні ВРЦіРО було обговорене питання про діяльність комісій Ради Церков з питань соціального служіння та медіа служіння, а також робочої групи з питань реституції майна релігійних організацій. За результатами обговорення ВРЦіРО надала відповідні доручення Секретаріату Ради. 

Учасники засідання ВРЦіРО подякували Президенту Української уніонної конференції Церкви адвентистів сьомого дня Станіславу Носову за плідне головування у Раді Церков.

Головуючим у ВРЦіРО на наступний період став Президент Українського Біблійного Товариства Григорій Комендант.

Згідно з Положенням, головування у ВРЦіРО члени Ради здійснюють почергово. Ротація головуючого у Раді Церков відбувається щопівроку. Це допомагає розподілити між конфесіями відповідальність за поточну координацію діяльності ВРЦіРО, її Секретаріату та профільних комісій.

Станом на червень 2021 року до складу ВРЦіРО входять 15 церков і релігійних організацій та 1 міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римсько-католицька, протестантські та євангельські церкви, а також іудейське та мусульманське релігійні об'єднання. Відтак Рада Церков представляє більш як 95 % усіх релігійних організацій України.

Джерело: vrciro.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світВсе для церковМир та єдність в Україні
Останні новини
Останні новини