Рада Церков зустрілася з американським державним діячем Майклом Помпео
Християнський світ
15.09.2024
Представники ВРЦіРО подякували гостю за допомогу та поінформували про стан свободи віросповідання в Україні в умовах воєнного стану

14 вересня 2024 року відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з Державним секретарем США (у 2018-2021 рр.) Майклом Помпео. Зустріч відбулася у Києві, в Митрополичому домі Національного заповідника «Софія Київська».

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Представники церков і релігійних організацій подякували М. Помпео за допомогу, яку США надають Україні у її війні за незалежність і розповіли про релігійні переслідування РФ на тимчасово окупованих територіях України, та про руйнування російськими агресорами культових споруд різних конфесій.

Члени ВРЦіРО поінформували М. Помпео про стан свободи віросповідання в Україні в умовах воєнного стану, про духовну та гуманітарну діяльність конфесій під час війни, а також про актуальні питання державно-церковних відносин, зокрема, щодо статусу священнослужителів, які Рада Церков вирішує в діалозі з органами влади України.

У своїх виступах члени Ради підкреслили високий рівень релігійної свободи, який існує в Україні, а також важливість її захисту від використання країною-агресором псевдо-релігійної шовіністичної ідеології «русского міра».

На згадку про зустріч члени ВРЦіРО подарували Майклу Помпео картину, на якій зображено людину в обіймах Ісуса  Христа на фоні руїн від російських ракетних атак по Україні з цитатою з Біблії:  «Прийдіть до Мене всі втомлені та обтяжені, - і Я заспокою вас!» (Єв. від Матвія 11:28). Ця картина написана на дошках від ящиків з-під боєприпасів з Авдіївського напрямку, де Українське Біблійне Товариство звершує душпастирське служіння серед захисників.

М. Помпео подякував українським релігійним діячам за зустріч і запевнив їх у подальшій підтримці українського народу та його героїчних воїнів.

В зустрічі з ВРЦіРО з американським державним діячем М. Помпео взяли участь заступник глави Офісу Президента України Олена Ковальська та голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський.

Джерело: vrciro.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світДопомога під час війни
Останні новини
Останні новини