Instagram переводить користувачів до 18 років у «Підліткові акаунти»
Молоде життя
18.09.2024
Instagram стандартизував умови ведення акаунтів для десятків мільйонів підлітків

З 17 вересня в Instagram користувачі віком до 18 років зможуть створювати "підліткові акаунти", в яких автоматично застосовується набір засобів захисту приватності для обраної вікової категорії. Про це компанія Meta повідомила у своєму блозі, передає MediaSapiens.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

"Сьогодні ми представляємо "Підліткові акаунти" в Instagram — новий досвід для підлітків, яким керують батьки. "Підліткові акаунти" мають вбудовані засоби захисту, які обмежують, хто може з ними контактувати, відфільтровують контент, який вони бачать, а також надають підліткам нові способи досліджувати свої інтереси. Ми автоматично додамо підлітків до "Підліткових акаунтів". Користувачам до 16 років потрібен буде дозвіл батьків, щоб змінити будь-які з цих налаштувань на менш суворі", — йдеться в офіційному повідомленні Meta.

Упродовж перших 60 днів функцію "Підліткові акаунти" впровадять для користувачів Instagram до 18 років у США, Великій Британії, Канаді та Австралії. Опісля додаватимуть облікові записи підлітків у Євросоюзі. Із січня 2025 року підлітки в усьому світі зможуть вести в соцмережі лише "підліткові акаунти".

Основні налаштування "Підліткових акаунтів" в інстаграмі:

Обмеження приватності: усі облікові записи для користувачів до 18 років будуть приватними за замовчуванням. Тому їх власники авторизуватимуть нових підписників за запитами. Люди, які не підписалися на них, не зможуть бачити їхні дописи чи взаємодіяти з ними.

Обмеження обміну повідомленнями: повідомлення підліткам зможуть надсилати лише люди, на яких вони підписані або з якими вже контактували.

Обмеження контенту: для підлітків автоматично налаштовують найсуворіші параметри контролю конфіденційного вмісту, аби, наприклад, відео бійок людей або реклама косметичних процедур не потрапляли в стрічку підлітків чи в каруселі коротких відео.

Обмеження взаємодії: підлітків у своїх публікаціях зможуть позначати або згадувати лише люди, на яких вони підписані. Також для "підліткових акаунтів" автоматично ввімкнена посилена версію функції боротьби з булінгом та мовою ворожнечі, що відфільтровує коментарі та запити в повідомленнях, які містять образливі слова та фрази.

Нагадування про обмеження часу: підлітки щодня отримуватимуть сповіщення про те, що їм потрібно вийти з програми через 60 хвилин.

Режим сну ввімкнено: "режим сну" буде автоматично ввімкнено з 22:00 до 7:00, про що користувач отримуватиме сповіщення.

"Підліткові акаунти в Instagram відображають важливість пристосування онлайн-досвіду підлітків до їхніх етапів розвитку та впровадження належного захисту. Молодші підлітки є більш уразливими, оскільки їхні навички ще формуються та потребують додаткового захисту. Загалом налаштування залежать від віку, молодшим і старшим підліткам пропонуються різні засоби захисту", — прокоментувала докторка філософії, доцентка кафедри прикладної психології Північно-східного університету Рейчел Роджерс.

Встановлення слабших захисних налаштувань для підлітків до 16 років потребує дозволу батьків. Після ввімкнення функції "батьківський контроль" батьки можуть схвалювати та відхиляти запити своїх підлітків на зміну налаштувань.

Функція батьківського контролю отримала актуальні оновлення.

Відтепер батьки зможуть відстежувати, кому їхні підлітки писали повідомлення за останні сім днів.

Також можна встановлювати загальні щоденні обмеження часу в Instagram: коли підліток перевищуватиме дозволений ліміт, його доступ до програми блокуватиметься.

Крім цього, батьки можуть заблокувати своїм підліткам використання соцмережі на ніч або певні періоди часу, натиснувши відповідну кнопку.

Щоб впливати на те, який контент споживає в соцмережі підліток, батькам дозволили переглядати перелік тем, які їхня дитина відібрала за своїми інтересами як актуальні для перегляду серед рекомендованих.

Компанія Meta також повідомила, що розробляє технологію для проактивного пошуку облікових записів підлітків в Instagram, навіть якщо в акаунті вказано дату народження дорослого.

"Ця технологія дозволить нам завчасно знаходити цих підлітків і встановлювати для них той самий захист, який пропонують налаштування облікового запису для підлітків. Ми почнемо тестувати цю зміну в США на початку наступного року", —  зазначено в повідомленні.

У наступному році компанія Meta має намір запровадити "Підліткові акаунти" й на інших онлайн-платформах.

Джерело: MediaSapiens

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Молоде життяСуспільство Гарячі теми
Останні новини
Останні новини