Масштабна повінь вирує в Європі: вода затоплює парламент Угорщини, пік попереду
Європа та світ
19.09.2024
Через масштабні повені міністр Віктор Орбан зібрав 18 вересня пресконференцію щодо ситуації у країні

Циклон "Борис", який приніс масштабну повінь, дістався Угорщини. Через збільшення опадів Дунай вийшов з берегів та підтопив будівлю угорського парламенту.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Видання Index повідомляє, що у багатьох містах Угорщини почали перекривати дороги та попередили про перебої з газом та електрикою, пише tsn.ua.

"Циклон "Борис" досяг Європи, принісши з собою величезну кількість опадів. Вода затопила автомагістралі, населені пункти та цілі міста в кількох країнах, але на Дунаї та його притоках також був високий ступінь готовності до повеней. В Угорщині водозбірні басейни річок Дунай, Лайта, Раба та Репче готуються до небезпечного рівня води", - йдеться на сайті інформаційного агентства. 

У Мережі публікують відео, на яких видно, як вулиці на головній площі Будапешта пішли під воду, а будівля парламенту частково опинилася під водою. 

За інформацією місцевих видань, угорське Кішороші був повністю відрізаний водою від зовнішнього світу, ситуація у Ваці також була критичною. У країні тимчасово повністю зупинено роботу кількох поромів. За даними Національної генеральної дирекції водних ресурсів, у середу ввечері рівень води в столиці досяг понад пів метра - 732 сантиметрів.

Через масштабні повені міністр Віктор Орбан зібрав 18 вересня пресконференцію щодо ситуації у країні. Там він заявив, що зараз найважчий період. Влада готується до піку води, який, за прогнозами, очікується в Будапешті в суботу вдень.

Нагадаємо, масштабна повінь, яка на вихідних накрила Східну Європу, наближається до польського Вроцлава.

Джерело: tsn.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини