Якою буде зарплата вчителів у 2021 році: МОН озвучило суми
Суспільство
21.11.2020
Рівень зарплати вчителів у 2021 році буде збільшуватися у два етапи: у січні та в липні. Скільки грошей отримають вчителі у наступному році – читайте у матеріалі.

Ці зміни передбачені в проєкті закону про держбюджет України на 2021 рік, передає 24 канал з посиланням на пресслужбу Міністерстві освіти і науки.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У МОН наголошують, що вже у липня 2021 року зарплати вчителів будуть майже на 30% більше, ніж зараз.

Якою буде зарплата вчителів у 2021 році

Зарплата вчителя залежить не тільки від тарифу, а ще від вислуги років, розряду, надбавок тощо, тому всі отримують різні суми.

Як розрахувати зарплату для вчителя? Система оплати праці передбачає розмір першого тарифного розряду, помножений на коефіцієнт тарифного розряду, плюс надбавки. 

У проєкті держбюджету передбачено, що посадовий оклад працівника першого тарифного розряду в 2021 році змінюватиметься двічі: з 1 січня – на 2 670 гривень та з 1 липня – 2 893 гривень. Тобто з січня наступного року розміри ставок зарплати працівників освіти й науки збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%. Водночас у МОН зазначили, що зарплати вчителів з 1 вересня року вже зросли на 5,8%.

Зарплата вчителів зміниться так:

- зарплата молодого вчителя

Зарплата вчителя без категорії та стажу роботи наразі становить понад 4 тисячі гривень. Проте, вже з січня рівень зарплати підвищиться до 4 тисяч 859 гривень, а з липня 2021 року – до 5 тисяч 265 гривень.

- зарплата вчителя I категорії 

Зараз зарплата таких вчителів становить близько 5 тисяч гривень. З січня наступного року він має збільшиться до 6 тисяч, а з липня 2021 року – до 6 тисяч 567 гривень.

- зарплата вчителя вищої категорії

Такі вчителі зараз мають близько 5,4 тисячі гривень. Із січня 2021 року він становитиме майже 6,5 тисячі, а з липня 2021 року – 7 тисяч гривень.

До слова, всі зарплати збільшуватимуться за такою схемою з урахуванням того, що вчитель має 18 годин роботи на тиждень.

Так, з урахуванням надбавок за вислугу років (близько 20%, для молодих вчителів – 10%), престижність праці (5-30%) та інших доплат можна вирахувати фактичну заробітну плату.

Зазначимо, що раніше уряд вирішив призупинити реалізацію постанови Кабміну № 822 "Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки" у 2021 році через відсутність неінфляційних джерел фінансування. Проте у МОН наголосили, що відтермінування цієї постанови не стосується вчителів.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство
Останні новини
Останні новини