ЄС відмовляється відновлювати мандат посланника з питань свободи віросповідання
Європа та світ
02.07.2020
Європейський Союз посилає сигнали про те, що він не зацікавлений сприяти свободі віросповідання за межами своїх кордонів, відмовляючись від призначення нового посланника з питань свободи віросповідання

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Посада спеціального посланника Європейського Союзу з питань віросповідання була створена в 2016 році в Європейській комісії, яку тоді очолював Жан-Клод Юнкер.

Ян Фігель чотири роки був на цій посаді, займався відвідуванням країн за межами ЄС, проводив перемовини з урядами, з різними правозахисними організаціями та релігійними лідерами, щоб сприяти розв’язанню проблем прав людини у сфері релігії.

У листопаді 2019 року його мандат закінчився. Чимало міжнародних організацій визнали, що робота Яна Фігеля була ключовою в забезпеченні свободи релігії. Якщо не поновити мандат, то все досягнуте буде зведене нанівець.

Читайте також: Комітет ВР не дослухався до церков та проголосував за законопроект №2693-д залишивши норми про штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ

Складається враження, що у структурах ЄС хочуть позбутися цього виду діяльності і не призначати нового спецпредставника з питань свободи релігії. Не поновлення цього мандату дасть неправильний сигнал країнам, і поставить під загрозу досягнуті результати.

У всьому світі свобода віросповідання знаходиться під загрозою, і ситуація насправді не покращується: релігійні і нерелігійні групи стикаються з обмеженням своєї свободи.

Важливо, щоб ЄС наводив приклад і показував, що свобода релігії є цінним правом людини для всіх людей.

Свобода думки, совісті та релігії пов’язана з кількома іншими правами людини та є основними для відкритого і вільного суспільства. Ось чому особливі зусилля щодо просування та відстоювання цього права з боку ЄС видаються виправданими.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Європа та світ
Останні новини
Останні новини