Церкви Західної Європи готуються прийняти ще більше українських біженців
Європа та світ
11.03.2022
Від початку вторгнення російських військ Україну покинуло понад 2,3 мільйона людей. Протягом цих двох тижнів євангельські організації та церкви з Європи зустрічали і допомагали сім’ям, які змушені були тікати від війни.

Про це повідомляє Evangelical Focus

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини

Сотні тисяч людей потребують негайної евакуації оскільки вони перебувають у небезпечних містах України, що знаходяться на грані гуманітарної катастрофи.

За останніми даними Польща прийняла найбільшу кількість (понад 1 мільйон біженців), за нею ідуть Угорщина та Словаччина (приблизно 200 тисяч), Молдова (80 тисяч) та Румунія. Як з боку влади, так і з боку жителів цих країн українські біженці відчули турботу та підтримку.

Тим часом країн Центральної та Західної Європи також не залишаються осторонь і починають приймати біженців. Чехія заявила, що наразі намагається створити центри для біженців, після того, як 100 тисяч українців прибули в країну. Німеччина прийняла 30 тисяч біженців, Італія – 25 тисяч, Франція близько 2500. Сотні українців також почали прибувати до Іспанії та Португалії.

Євангельські організації багатьох європейських країн пропонують допомогу українським біженцям. У Швейцарії понад 50 церков та 390 сімей приготували близько 1500 місць для українських родин.

У Великобританії, куди поки що прибула лише невелика кількість українців, платформа Welcome Churches відкрила новий вебсайт для українських біженців. Їх мета допомогти людям, надаючи їм контакти церков та центрів, а також вони пропонують медичну допомогу та робочі місця для українців.

В Іспанії декілька церков присвятили свої будівлі служінню біженцям. Український пастор Роман Зеленський, який виступив на молитовному зборі, що нещодавно відбувся в Барселоні, сказав: «Моліться, щоб допомога пришла туди, де вона дійсно необхідна. Моліться, щоб кулі та снаряди не долітали. Моліться за Україну, за мир на землі та насамперед у наших серцях».

Європа та світ