Польща хоче назавжди заборонити гeям і лecбiйкaм всинoвлювaти дітей
Європа та світ
12.03.2021
Міністерство юстиції Польщі розробило законопроєкт, який позбавить геїв, лесбійок, бісексуалів і трансгендерів останньої можливості всиновлювати дітей

У країні вже заборонене всиновлення для одностатевих пар, але заборону можна обійти, якщо заявку подає один із майбутніх батьків.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Тепер польська влада хоче позбавити представників ЛГБТ і цієї можливості.

"Ми готуємо зміну до закону, яка заборонить людям, що живуть з людьми тієї ж статі, всиновлювати дітей. Тому одностатева пара не зможе всиновити дитину", — сказав заступник міністра юстиції Міхал Войчик.

За його словами, мета цього заходу — безпека і добробут дітей. Але ЛГБТ-активісти в черговий раз починають маніпулювати, заявляючи, ніби діти постраждають, якщо ЛГБТ не дадуть їх встановлювати, і що вони всиновлюють, виключно думаючи лише про благо дітей. Хоча по факту уже є немало досліджень, які показують, як гендерна ідеологія згубно діє на дітей, що виховуються одностатевими парами.

"Треба бути по-справжньому злою людиною, щоб відмовляти дітям в домі, і не важливо — йдеться про гетеросексуальну пару чи одностатеву. Діти заслуговують право на дім", — сказав активіст Бартош Сташевський.

Консервативна і націоналістична риторика — важлива частина платформи польського уряду та правлячої партії "Право і справедливість".

Влада бореться з "ЛГБТ-ідеологією", яка в її розуміння становить загрозу для традиційної сім'ї в католицькій Польщі.

Близько 100 підконтрольних партії органів місцевої влади вже схвалили резолюції, які оголошують їх "зонами, вільними від ЛГБТ-ідеології" або аналогічні декларації, що обмежують у правах одностатеві пари.

Читайте також: Сенат штату Алабама прийняв законопроект, який забороняє неповнолітнім змінювати свою стать чи приймати блокатори

Цей курс Варшави зустрічає різку критику в різноманітних інстанціях Євросоюзу. У четвер Європарламент ухвалив резолюцію, яка оголошує ЄС "зоною свободи для ЛГБТ".

"Права ЛГБТ — це права людини", — йдеться в резолюції. 492 євродепутати проголосували за, 141 — проти.

Як повідомляє кореспондент BBC в Польщі Адам Істон, новий законопроєкт зобов'язує польські агентства зі всиновлення з'ясовувати, чи перебувають заявники в одностатевих стосунках.

Законопроєкт також внесе кримінальне покарання за вказування неправдивої інформації в анкеті.

У міністерстві юстиції цей крок назвали відповіддю на розширення прав одностатевих пар у ЄС, зокрема на дозвіл шлюбів та всиновлення.

Уряд твердить, що до 80% жителів Польщі виступають проти цього.

Всеукраїнський Собор вітає рішення Польського уряду на захист сім'ї та дітей, адже це є важливим кроком для захисту дітей від гендерної ідеології. Бажаємо польським політикам та урядовцям наснаги на шляху захисту сімейних цінностей, адже нині ця країна разом з Угорщиною є форпостом по захисту духовних і моральних цінностей в Євросоюзі.

За матеріалами bbc.com

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Європа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини