Захист від РФ: США активно розглядають надання Україні систем ППО
Загрози та виклики
07.05.2021
Сполучені Штати думають над тим, яке додаткове озброєння надати Україні для захисту від російської агресії

Держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що Пентагон є ключовим партнером України.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода", пише pravda.com.ua.

Журналістка нагадала Блінкену про дві нещодавні заяви від представників керівництва України. Одна стосувалася прохання до США надати Україні системи протиповітряної оборони та антиснайперські технології, друга — ідеї, що США мали б розмістити в Україні зенітні ракетні комплекси Patriot.

З огляду на вище сказане, вона запитала держсекретаря, чи розглядають США можливість надання Україні чогось із вище переліченого.

Читайте також: Шестикласниця американської школи відкрила стрілянину — троє поранених

Пряма мова Блінкена: "Звичайно, ми розглянемо будь-який запит. Тут ключовим партнером України є Пентагон. Зараз ми думаємо над тим, яка додаткова допомога — крім тієї дуже значної допомоги, яку ми вже надали, зокрема оснащення, — була б корисною для України саме зараз. Це питання на стадії активного розгляду".

Передісторія: 6 травня відбувся візит держсекретаря США Ентоні Блінкена до України. Зеленський обговорив з ним питання Донбасу, "Північного потоку-2" та реформ в Україні. Водночас Ентоні Блінкен наголосив на важливості боротьби з корупцією для подальшого просування реформ в Україні.

Окрім того, відбулася зустріч держсекретаря США, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та голів депутатських фракцій.

Джерело: pravda.com.ua

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Загрози та викликиЄвропа та світ