Закриття церков на карантин - колосальна помилка. Заява Європейського Християнського Інституту
Християнський світ
24.11.2020
Християнський інститут – організація, що відстоює інтереси християнських церков в Європі, назвав заборону на богослужіння в Великобританії "колосальною помилкою".

Великобританія готується до великої лібералізації карантинних обмежень. Очікується, що з 2 грудня нарешті відкриють церкви для богослужіння.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Інститут назвав попереднє рішення про закриття церков помилкою, привітав крок відкриття церков та закликав уряд надати гарантії, що "церкви більше не будуть заблоковані".

Директор інституту Колін Харт заявив: «Ми раді і відчуваємо полегшення від того, що церкви зможуть знову відкритись з 2 грудня. Закриття церков змусило багатьох християн звертатися до влади з протестом. Сьогоднішнє послаблення обмежень вже давно назріло. Нам зараз потрібні запевнення від уряду, що той більше ніколи не закриватиме церкви».

Читайте також: На різдвяно-новорічні свята готують повний жорсткий карантин. Інформація з Офісу Президента та Мінкульту

Напередодні близько 1500 лідерів церков підписали лист із закликом скасувати заборону на богослужіння. Багато християн писали листи політиками, багато депутатів також розкритикували це рішення.

«Ми розуміємо величезний тиск, якому піддається уряд в боротьбі з пандемією.  Але всі їх дії зосереджувались на задоволенні матеріальних потреб людей. Це життєво важливо, люди - це не просто матеріальні істоти. Як сказав Ісус, «людина живе не хлібом єдиним. Багато людей переживають страх та ізоляцію. Духовні потреби відійшли на другий план. Церкви були закриті в той самий час, коли вони мали б бути відкритими. Закрити їх було колосальною помилкою, і вона ніколи не повинна повторитися» - йдеться в заяві.

За матеріалами: christian.org.uk

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ