Залужний прокоментував можливість мобілізації до ЗСУ осіб з інвалідністю
Війна
26.12.2023
Головнокомандувач ЗСУ підкреслив, що придатність до служби вирішує не інвалідність

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підкреслив, що придатність чи непридатність до військової служби визначає не група інвалідності, а ВЛК. Відповідна заява пролунала в ефірі єдиного телемарафону.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише glavcom.ua.

«Я вважаю, що на сьогоднішній день оперування ступеню інвалідності другої чи третьої групи не є актуальним, тому що вирішує придатність до військової служби не інвалідність, яку має людина, а військово-лікарська комісія», – зауважив генерал.

Залужний додав, що саме ВЛК визначає, чи придатна людина до військової служби. Він зазначив, що у новому законопроєкті запропоновано залишити два поняття – придатність чи непридатність до військової служби, а також позбутися такого поняття як «обмежено придатний».
 
Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що з повагою відноситься до цивільних людей і хоче, щоб військо поповнювалось людьми, «які можуть за своїми фізичними показниками воювати».
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів у понеділок, 25 грудня, вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо удосконалення проведення мобілізації в Україні. 
 
Джерело: glavcom.ua
ВійнаЗаконодавствоЗдоров'яСуспільство
Останні новини
Останні новини