Українці починають жити сьогоднішнім днем і не будувати довготривалих планів. Дослідження
Аналітика
03.12.2023
У новому опитуванні виявлено, що кожен другий громадянин України відмовляється від довгострокового планування, віддаючи перевагу короткостроковим цілям у світлі поточної військової нестабільності. Як змінилися результати національного опитування «Україна в умовах війни»?

В Україні спостерігається значне зниження кількості людей, які планують своє майбутнє на тривалий термін. За даними недавнього опитування, лише 12% населення будують плани на кілька років вперед. В минулому році ця цифра становила 19%, що на 7% менше ніж цьогоріч. Близько 15% респондентів планують своє життя на період від півроку до року, тоді як 22% обмежуються плануванням на кілька місяців. Про це пише видання Слово про Слово.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Згідно з результатами опитування, довгострокове планування свого майбутнього частіше зустрічається серед мешканців Києва, молодого та середнього віку людей, а також серед більш заможних громадян. Водночас, 60% опитаних вважають, що під час війни важливо обмежувати себе у розвагах та покупках. За два роки війни ці показники практично ніяк не змінились. На противагу, 36% людей думають що необхідно намагатися жити повноцінним життям під час війни. Таку думку частіше поділяють мешканці Києва та деокупованих територій. Мешканці ж західних областей, в переважній більшості, вважають, що необхідно себе обмежувати.

Близько 80% українців відчувають себе безпечно у власному населеному пункті, хоча мешканці прифронтових зон та деокупованих регіонів, а також люди середнього та старшого віку, відчувають меншу безпеку. Третина населення оцінює ризик ракетного удару по їхньому місцю проживання як високий, особливо це стосується мешканців Києва.

Опитування було проведено серед населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Результати опитування були зважені з використанням актуальних даних Державної служби статистики України.

Джерело: Слово про Слово

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

АналітикаВійнаСуспільство
Останні новини
Останні новини