Генетики впевнені: живі організми не еволюціонують, а деградують
Освіта і наука
18.08.2021
«Оновлена» версія дарвінівської гіпотези, яка ось уже 160 років з усіх сил намагається пояснити сучасне різноманіття живих форм в природі, – синтетична теорія еволюції (СТЕ), – постулює, що головним джерелом спадкової мінливості є мутації. Це означає, що в кожній групі організмів, яка відтворюється, в результаті помилок при реплікації ДНК постійно виникають мутації – нові варіанти генів. Таким чином з’являється нова інформація для розвитку організмів від простіших форм до складніших.

Генетика за останні десятиліття зробила значний внесок в розвиток біологічних наук. Це посприяло набагато глибшому розумінню будови і розвитку живих організмів, але аж ніяк не зміцнило позиції неодарвінізму. Навпаки, нові дані продовжують розхитувати підвалини цієї «блискучої й красивої, але невдалої наукової теорії», як її охарактеризував професор Єльського університету Девід Гелернтер.¹

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У двох нещодавніх дослідженнях, опублікованих в Molecular Systеms Biology та Nature Ecology and Evolution, були наведені нові дані з генетики, які абсолютно не підтримують постулати неодарвінізму. 

В першій роботі² мова йде про дуже складні каскадні механізми для попередження помилок при реплікації ДНК. Простими словами, в організмах багатоклітинних організмів, до яких відносяться і люди, запускається «захист» від шкідливих мутацій, а також активуються механізми, які виправляють генетичні помилки. 

Слід зауважити, що ці помилки рідко бувають корисними. Практично всі мутації є шкідливими. Логічно постає запитання: як щодо мутацій – нових варіантів генів? Яким чином набувається нова інформація для розвитку? Як сказав професор чиказького університету, генетик Джеймс Шапіро: 

«Організми роблять все, що можливо для протидії випадковостям. Випадковість – це ворог організованої функціональності».

Наступна робота³ далі розвиває тему нової інформації. І знову воно не підтверджує припущення творців синтетичної теорії. Теорія еволюції «пояснює», як виникли всі живі істоти, включаючи нас – деякі риби отримали ноги і вийшли на сушу, деякі динозаври розвинули крила і почали літати. Проте це одна з помилок щодо еволюції, яка розчаровує найбільше. Багато успішних організмів залишаються простими, як, наприклад, бактерії, інші зменшують свою складність, як, наприклад, паразити. І у них це дуже добре виходить.

У дослідженні вчені порівняли повні геноми понад 100 організмів (переважно тварин), щоб вивчити, як розвивалося царство тварин на генетичному рівні. Результати показують, що походження основних груп тварин, а також і людей, пов'язане не з додаванням нових генів, а з величезними їхніми втратами. 

Звичайно, що вчені брали за вихідну точку своєї роботи той самий «марш прогресу» або розвиток від простішого до складнішого. Іншими словами, зробивши величезний стрибок у своїй складності, в якійсь точці розвитку організми перестали набувати нову інформацію у вигляді нових генів і почали їх втрачати. 

Незважаючи на це банальне бажання залишитися в рамках дарвінівської еволюції, це дослідження насправді показує як розвивалося життя після створення. В живий організм Творець заклав настільки великий обсяг інформації у вигляді ДНК, що для успішного життя та розвитку його вистачило до сьогодні. Крім того, це дослідження тільки підтверджує книгу 2005 року професора Корнельського університету Джона Сенфорда «Генетична ентропія й таємниця геному». Дана книга показала, що подальший розвиток окремих видів тваринного світу, а особливо людини, проходить із втратами інформації (деградація геному). І цей процес проходить достатньо швидко. 

Підсумовуючи вищесказане, ми можемо зробити висновок, що життя було створене складним із самого початку, і розвивається, використовуючи ресурс, закладений Творцем. Дарвінівська гіпотеза процвітає тільки там, де є відсутність знання. Там, де з'являються нові дані, теорія еволюції зазнає повного краху.

Автор: Орест Бабицький (практикуючий лікар, випускник Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, старший науковий секретар Креацентру Планета Земля)

Більше про креаціонізм та еволюцію читайте на сайті Креацентру Планета Земля.

Посилання:

1. Günter Bechly, The Cambrian Explosion Has Just Gone Nuclear, Evolution News.

2. Leopold Parts et al. (2021), Natural variants suppress mutations in hundreds of essential genes, Molecular Systеms Biology, Volume 17, Issue 5, 1 May 2021

3. Jordi Paps, Cristina Guijarro-Clarke, Evolution: that famous ‘march of progress’ image is just wrong, The Conversation, March 2, 2020 (оригінальну статтю див. тут)

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Освіта і наукаАналітика
Останні новини
Останні новини