В Ізраїлі знайшли табличку з християнським надписом віком у півтори тисячі років
Європа та світ
21.01.2021
Ізраїльські археологи виявили кам'яну табличку з написом "Ісус, народжений Марією" віком у півтори тисячі років

Група ізраїльських археологів та волонтерів виявила стародавній напис під час розкопок у селищі ет-Таїба в Ізреельській долині.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише suspilne.media з посиланням на  ізраїльське видання Israel21C.

Надпис грецькою мовою "Ісус, народжений Марією", був вибитий на камені і був частиною оздоблення входу до церкви 5-го століття, в часи, коли територія сучасного Ізраїлю входила до складу Візантійської імперії.

Кам'яна табличка була лише частиною повного надпису "Христос, народжений від Марії. Ця робота найбільш богобоязливого і благочестивого єпископа Феодосія і нещасного Томаса була побудована з фундаменту... Той, хто входить, повинен молитися за них", який вказує, що будівництво храму в селищі ет-Таїба було розпочато одним з перших єпископів Палестини Феодосієм.

За словами археолога з Інституту археології при Єврейському університеті Єрусалиму Леї Ді-Сегні, надпис викарбували в камені під час будівництва храму. За його словами, в ті часи фразу "Ісус, народжений Марією" використовували для захисту вірян від зла та часто писали на початку документів.

Читайте також: Конкурс! Євангелізаційні онлайн-проєкти отримають підтримку і просування

Надпис вдалося знайти під час розкопок християнського монастиря часів Хрестових походів. За словами вчених, знахідка є важливим свідченням розвитку християнської культури на території Ізраїлю в середині першого тисячоліття, за півтисячі років до приходу хрестоносців.

В'ячеслав Масний

Джерело: suspilne.media

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

Європа та світ
Останні новини
Останні новини