Зник безвісти християнин Олексій Кучапін, який активно займався розслідуванням торгівлі дітьми та допомагав бездомним
21.07.2020
У Києві зник керівник організації "Дім милосердя Київ" - Олексій Кучапін. 16 липня чоловік сказав, що їде з Києва до Дніпра і досі не вийшов на зв'язок. За словами знайомих, Олексій останнім часом займався розслідуванням справ, пов'язаних із торгівлею дітьми.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Олексій не просто не вийшов на зв’язок, але дивним чином він зник з усіх наших закритих волонтерських груп, де ми обговорюємо ситуацію навколо знедолених в нашій країні і допомогу бездомним.

З усіх цих груп його номер був видалений. А самі телефони є поза зоною доступу. Перестав працювати і сайт «Дому милосердя». Останнім час Льоша активно займався розслідуванням торгівлі дітьми, намагався допомогти вирватися з рабства незаконно утримуваним дівчаткам-сиротам», — написав у Facebook Захарія Керстюк.

Також він розповів, що Олексій завжди намагався повертати відібрані у літніх людей та інвалідів квартири. Ще він критикував Соціальний департамент КМДА за те, що вони відмивали гроші на допомогу бездомним, а допомоги ніякої під час карантину не надавали. 

Прикмети зниклого: на вигляд 35 - 40 років, зріст 174 см, середньої тілобудови, волосся коротке темне, карі очі.

Був одягнений: шорти коричневого кольору, сіра футболка, сині кросівки та бежеву кепку.

Слідчим відділом Деснянського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Однак, друзі та вся волонтерська команда Олексія продовжує вірити в те, що його просто викрали з метою залякати, і він ще живий.

"Звертаємося до всіх, хто бачив зниклого та може допомогти у встановленні його місцеперебування, повідомити правоохоронні органи за номерами 102 або чергової частини Деснянського управління поліції: 044-515–87–83, 067-650-69-22", - йдеться у повідомленні поліції. 

Раніше була інформація, що Олексій начебто користувався сервісом BlaBlaCar. 

За інформацією ТСН, у пресслужбі BlaBlaCar запевнили, що Олексій Кучапін не був їхнім пасажиром.

«Сервіс BlaBlaCar не має стосунку до цього інциденту. На платформі немає поїздок за участі Олексія Кучапіна за період від початку липня. Ми співчуваємо сім’ї Олексія і сподіваємось на його швидке повернення додому», — розказали у BlaBlaCar.

6 липня у Олексія Кучапіна з дружиною Оленою народилася донечка Емма. Про це ТСН.ua розповіла близька подруга сім'ї. Вона додала, що Олені зараз надзвичайно важко: "У них донечці менше двох тижнів, дружина Льоші ще відновлюється після народження доці, перерваний нічний сон, стрес від зникнення чоловіка, спілкування з поліцією...".

Друзі просять допомогти у пошуку Олексія. Вдома на нього дуже чекають дружина та маленька донечка, а також його численні підопічні. 

Олексій Кучапін також є служителем Київської християнської церкви. 

Закликаємо молитися, аби Господь допоміг знайти Олексія та підтримав його сім'ю і друзів.

За матеріалами: hromadske.radio, tsn.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!