«Слово життя» України зробило відкриту заяву у зв’язку з військовою агресією Росії
Суспільство
19.04.2022
Союз Християнських церков України «Слово життя» зробив відкрите звернення у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України

До Союзу християнських церков України «Слово життя» входять церкви з різних регіонів країни. Усі союзи та деномінації у нашій державі складаються з людей різного віку, різних національностей та різного віровчення. Всі ми чітко стверджуємо, що українці живуть у мирі та добросусідстві. В Україні немає жодних обмежень за мовними, національними, релігійними чи іншими ознаками. Наша країна дотримується принципів демократії, у ній завжди вітається свобода думки та віросповідання, у ній немає місця ні нацизму, ні фашизму, хоч російська пропаганда й стверджує протилежне.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У 2014 році Росія окупувала український Крим та розв’язала війну на території Донецької та Луганської областей. Мільйони людей тоді змушені були тікати, втрачаючи своє майно, тисячі людей було вбито та поранено. Якби не пропаганда та військово-політична підтримка самопроголошених ЛНР та ДНР Російською Федерацією, на ці території давно прийшов би мир, як це сталося у Слов’янську, Краматорську та інших населених пунктах на сході України. Але цього не сталося.

24 лютого 2022 року о 4:50 Росія здійснила повномасштабний акт військової агресії проти незалежної України, віроломно напавши на неї.

Заявляючи про «демілітаризацію», російські війська регулярно завдають ракетно-бомбових та артилерійських ударів не тільки по військових об’єктах, а й по житлових будинках, дитячих лікарнях та пологових будинках, школах та дитячих садках, продовольчих складах та ТЕС, намагаючись знищити всю цивільну інфраструктуру країни. Понад чотири мільйони людей стали біженцями, вимушено залишивши країну, близько десяти мільйонів залишили свої будинки, рятуючись від війни.

Гинуть не лише військові, а й тисячі мирних жителів — жінок, дітей та людей похилого віку. Підтверджено безліч випадків мародерства, зґвалтувань, убивств під час спроби евакуації. Викрадають пасторів, закриваються церковні будівлі, запроваджуються заборони на проведення богослужінь, знищуються десятки релігійних закладів. Тисячі будівель зруйновано. Деякі міста майже зрівняли із землею. Все це не можна назвати інакше, ніж повномасштабною війною.

Писання чітко й однозначно підбадьорює тих, хто зазнав несправедливого нападу: «Коли будуть зближатись до мене злочинці, щоб жерти їм тіло моє, мої напасники та мої вороги, вони спотикнуться й попадають! Коли проти мене розложиться табір, то серце моє не злякається, коли проти мене повстане війна, я надіятись буду на те, на поміч Його!» (Псалми 26:2-3).

Саме тому всі розсудливі люди сьогодні закликають до того, щоб агресія з боку Росії була зупинена. Російські війська, які увійшли на територію України, повинні залишити нашу землю.

Господь Ісус Христос сказав одного разу: «Сховай свого меча у його місце, бо всі, хто взяв меч, загинуть мечем» (Матвія 26:52). Пророк Йоіл закликав: «Перекуйте свої лемеші на мечі, а ваші серпи на списи, хай навіть безсилий говорить: Я лицар! (Йоіл 3:10).

Саме це відбувається сьогодні в Україні — вся країна об’єдналася проти російської агресії, кожен, як може, допомагає захищати свою країну, своє місто та свою сім’ю.

Усі, хто змогли, пішли до армії та територіальної оборони, щоб захищати Батьківщину від російських загарбників. Хто не зміг, стали волонтерами, допомагаючи вивозити жінок, дітей та людей похилого віку із зони бойових дій. Один за одним виникли волонтерські центри, які допомагають біженцям та вимушеним переселенцям. Українські церкви, незалежно від деномінації, одними з перших включилися в допомогу всім, хто так чи інакше постраждав. Ми молимося та трудимося на благо своєї країни.

Щоб зупинилася ця кровопролитна війна, керівництво Російської Федерації, яке й почало цю агресію, має віддати наказ про припинення всіх військових дій в Україні, яка за всі роки своєї незалежності ні на кого не нападала (включно з останніми вісьмома роками), і повернення до Росії кожного військового.

Ми постійно розмовляємо з нашими братами у Христі, які живуть у Росії. Одні з них розуміють, що відбувається і намагаються щось змінити, інші мовчать, змирившись із тим, що відбувається, треті слідують за пропагандою, часто не бажаючи нікого слухати. Ми любимо їх і молимося про них. При цьому ми розуміємо, що відносини між нашими країнами зможуть почати відновлюватись лише після певних подій:

1. Росія має вивести усі свої війська з усієї території України

2. Російський народ повинен визнати факт багаторічної агресії та принести за це публічне та відкрите покаяння

3. Російська Федерація повинна відшкодувати шляхом репарацій всі ті збитки, які вона завдала Україні та її народу в період війни

4. Військові злочинці мають понести заслужене покарання у міжнародних судах

5. Росія повинна відмовитися від ідеї переваги над пострадянськими країнами, зайняти адекватну демократичну позицію добросусідства, складовою якої є повага як до інших країн, так і до власних громадян, які сьогодні страждають від репресій та цензури

Тільки завдяки цьому та молитві одного разу можуть встановитися добросусідські відносини між нашими країнами. Зараз найважливішим завданням для нас є припинення війни!

Наш християнський союз входить до Міжнародного об’єднання «Слово життя», в якому перебувають і союзи з інших країн, які мають невирішені військові конфлікти — Вірменія та Азербайджан, Росія та Грузія, Ізраїль та країни Близького Сходу, що допомагає нам розуміти одне одного, співчувати одне одному та підтримувати одне одного, долаючи всі виклики та складності.

Ми переконані, що церкви Росії та України повинні відмовитися від ненависті одна до одної, молитися про мир і робити все можливе, щоб війна припинилася.

Водночас ми віримо, що церква має бути сіллю землі та світлом світу. Вона має бути голосом совісті свого народу та покликана називати речі своїми іменами, адже, якщо совість мовчить, на її місце приходить спотворене сприйняття реальності, яке веде на невірний шлях. Саме тому ми вважаємо, що стояти в істині важливо для кожної церкви у кожній країні.

«Ліпше відкрите картання, ніж таємна любов» (Приповісті 27:5).

Давайте діяти у вірі, надії, любові, виявляючи їх до всіх і кожного. І нехай Господь, джерело істини, втіхи та сили, допоможе нам мати мир у серці навіть у дні скорботи, болю та відчаю.

      Джерело:wolukr.org

Суспільство
Останні новини
Останні новини