Смертність серед жінок, які робили аборти, набагато вище, ніж серед тих, що народили ― дослідження
Аналітика
09.09.2021
Данські дослідники виявили, що смертність серед жінок, які робили аборти, набагато вище, ніж серед тих, хто не переривав вагітність

У дослідженні «Залежність короткострокових і довгострокових показників смертності від результату першої вагітності»* вчені з Данії Д. Реардон і П. Колеман зіставили державну статистику пологів і абортів і дані по смертності. Результати цього дослідження були опубліковані в медичному журналі «Medical Science Monitor».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дослідники розглянули дані 463473 жінок, у яких перша вагітність була зареєстрована в період з 1980 по 2004 р. З них в зазначений період померло 2238 осіб. При оцінці даних враховувалися вік і дата пологів, а також медична історія кожної з пацієнток. Були розглянуті тільки ті випадки, в яких був встановлений взаємозв’язок між смертністю і результатом першої вагітності, пише  rodyna.org.ua.

Виявлено, що у жінок, які робили аборти в першому триместрі вагітності, спостерігалися значно вищі в порівнянні з тими, хто не переривав вагітність показники смертності, причому протягом усього досліджуваного періоду, від півроку (84%) і аж до 10 років (39%). Значно вищою виявилася смертність серед тих жінок, які робили аборт на пізніх (після 12 тижнів) термінах від 331% в перший рік до 141% протягом 10 років. І, нарешті, серед тих, у кого стався викидень, смертей також було більше – як у наступні 4 роки (75%), так і протягом 10 років (48%).

Читайте також: Народжуваність в Україні продовжує падати і готується поставити новий антирекорд останніх 30 років

Узагальнюючи зазначені цифри, можна сказати, що показники смертності у жінок, що зробили аборт на ранніх термінах, майже в два рази вище, а у тих, хто зробив аборт на пізніх термінах – в чотири рази вище, ніж у жінок, які народили. Ці результати підтверджуються даними масштабних статистичних досліджень, що проводилися у Фінляндії і США, і суперечать широко поширеній думці, що аборт безпечніше пологів.

* Reardon D., Coleman P. Short and long term mortality rates associated with first pregnancy outcome: Population register based study for Denmark 1980-2004 (Залежність короткострокових і довгострокових показників смертності від результату першої вагітності. Статистичне дослідження на матеріалі даних датської системи обліку населення за 1980-2004 рр.).

Джерело: rodyna.org.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

АналітикаЗагрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини