1 липня Комітет ВР голосуватиме, аби повернути в Парламент законопроект «Про медіа» №2693, що встановлює штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ
29.06.2020
Минуло трохи більше тижня, як під тиском громадськості депутати прийняли рішення рекомендувати відхилити законопроект №3316, який встановлював до 8 років тюрми за критику ЛГБТ.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Однак, ЛГБТ лобісти  не здаються та кинули всю енергію, аби знайти інший шлях змусити замовчати всіх, хто виступає за сім’ю та проти збочень і максимально швидко реанімували інший небезпечний законопроект «Про медіа» №2693, що встановлює штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ, який під тиском громадськості та церков  був відправлений на доопрацювання 19 травня.

Здається зараз, коли український народ спіткало горе і сотні тисяч людей опинилися в зоні стихійного лиха, а десятки тисяч будинків підтоплені, то депутати  мали б спрямувати всі сили та увагу, аби допомогти вирішити те горе, в якому опинилися наші співвітчизники.

Поки люди відволіклися на повінь, Комітет хоче швидко проголосувати за прихований текст законопроекту 2693 

Разом з тим ми бачимо, що Комітет ВР з питань інформаційної політики вважає, що найнагальніше питання, яке зараз горить - це терміновий розгляд доопрацьованої версії законопроекту «Про медіа» №2693, що встановлює штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ та проти якого виступала Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій. 

Читайте також: Вибори президента Польщі: лідирує Анджей Дуда, який об'явив війну ЛГБТ-ідеології та Стамбульській конвенції

Саме тому, Комітет нічого нагальнішого для країни не знайшов, як поставити ключовим  питанням на середу питання голосування за доопрацьовану редакцію законопроекту «Про медіа» №2693.

Варто зазначити, що даний законопроект регулює великий блок важливих питань пов’язаних з медіа, однак дивує, чому до 80-90 % корисних  ініціатив обов’язково прив’язувати питання, які пов’язані з закладення підстав для можливого переслідуванням тих, хто виступає проти пропагування гендерної ідеології, ЛГБТ, гей-парадів.

Окремо треба зазначити, що на сьогодні на сайті ВР немає доопрацьованої версії законопроекту «Про медіа» №2693, немає висновку експертного управління. Згідно Регламенту, Комітет не може розглядати законопроекти  в такому разі.  Чому ж Комітет це робить? А робить тому, що хоче приховати від нас з вами те, за що вони планують голосувати. Ще не пройшло і двох тижнів, як його відправили на доопрацювання і судячи з усього, хтось дуже хоче дотиснути, аби його повторно погодив Комітет. 

Враховуючи зазначене, все виглядає так, що поки люди - хто рятує домівку від повені, а хто відпочиває на свята, то Комітет хоче 1 липня  швиденько проголосувати повернення до Парламенту законопроекту «Про медіа» №2693 з усіма небезпечними аспектами щодо встановлення штрафу до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ. 

Місце проведення: (вулиця Садова, 3-А, зала засідань 1016. 15.00)

ЩО РОБИТИ?

Приклад боротьби проти законопроекту 3316 показав, що дуже ефективним  є особисті контакти з депутатами та листи, які буквально мають забити всі електронні скриньки з однією темою: “Київ проти законопроекту  2693”, “Чернівці проти законопроекту  2693”, “Житомир проти законопроекту  2693” і т.д.

Саме тому, закликаємо всіх активно писати листи на е-мейли, фейсбук, дзвонити і т.д. членам Комітету, що прийматимуть рішення щодо 2693.

Проект Звернення

Список електронних адрес членів Комітету в кінці статті. 

Читайте також: Вийшов переклад бестселера М. А.Білайлса для лідерів, що хочуть через біблійні принципи добитися змін у державі та у своїй сфері роботи

Основні небезпеки 2693

Великі штрафи за критику ЛГБТ

У базовому варіанті закону №2693 зафіксовані розмиті норми, згідно яких чиновники можуть отримати право на те, аби блокувати сайти та інформаційні ресурси релігійних організацій, якщо на них будуть перебувати матеріали, які можуть трактуватися як дискримінаційні щодо окремих осіб та їх груп на основі сексуальної орієнтації. Тобто матеріали, що містять критичні зауваження щодо різного роду збочень, або такі, в яких дана поведінка називається гріховною. Під ці критерії можуть попадати як текстові матеріали – статті, книги, і т.д., так і відеозаписи проповідей чи записи богослужінь, бо в них міститься осуд зазначених явищ. 

Окрім цього, за вищезгадані порушення застосовується штраф у розмірі від 5 (23 615 грн.) до 50 (236 150 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати. За декілька фактів порушення (наприклад декілька матеріалів з критикою гей-параду)  штраф від 10 (47 230 грн.) до 75 (354 225 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати.

Абсурдним є те, що згадані порушення прирівнюється до злочинів середньої тяжкості в Кримінальному Кодексі України. 

В законодавство вводять термін “мова ворожнечі”, який  в Європі є основним інструментом боротьби проти тих хто засуджує гріх гомосексуалізму

В законопроекті 2693 у одній із нейтральних статей “Право на відповідь та спростування № (Стаття 44, пункт 7, абзац 3) з'являється між іншим такий новий для нашого законодавства термін як “мова ворожнечі”.

Якщо подивитися на текст статті, то здається ніби там органічно звучать ці слова, але коли глянемо на міжнародне законодавства то бачимо, що вислів “мова ворожнечі” це серйозний юридичний інструмент, який сьогодні  став одним із знарядь аби блокувати будь-який осуд ЛГБТ і т.д. Міжнародна практика показує, що спершу в законодавство під якимось хорошим приводом вводять який термін, що стосується ЛГБТ, а згодом активно починають його переносити в інші закони та розширювати сферу його дії.

Нині, зокрема, на фейсбуці нині активно використовується цей термін, що дає можливість блокувати не тільки агресивні та неприйнятні матеріали, але й будь-які інші критичні дописи, вказуючи, що там є мова ворожнечі.

Всю серйозність наслідків введення даного терміну в законодавство ми бачимо в недавньому рішенні Європейського суду з прав людини. В Європі даний термін спершу було введено теж з метою захисту від агресивних провокативних матеріалів в медіа, але нині ліберальні сили домоглися, аби суд повернув дану норму проти тих, хто виступає за сімейні цінності.

“Держава повинна притягувати до кримінальної відповідальності осіб, підозрюваних у “гомофобній мові ненависті”, навіть коли більшість суспільства поділяє традиційні цінності, які визнають відносини між жінкою та чоловіком основою сім’ї” – саме таке зазначено у рішенні в Страсбурзі Європейського суду з прав людини, який опротестував рішення литовських суддів. Дане рішення несе небезпеку адже в Україні діє закон щодо використання практики Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики:

Абдуллін Олександр Рафкатович

Секретар Комітету Abdullin@rada.gov.ua

Боблях Андрій Ростиславович

Член Комітету bobliakh@rada.gov.ua

Богуцька Єлізавета Петрівна

Член Комітету bohutska@rada.gov.ua

В'ятрович Володимир Михайлович

Член Комітету viatrovych@rada.gov.ua

Кабанов Олександр Євгенійович

Член Комітету  kabanov@rada.gov.ua

Качний Олександр Сталіноленович

Член Комітету kachnyy@rada.gov.ua

Княжицький Микола Леонідович

Член Комітету kniazhytskyi@rada.gov.ua

Констанкевич Ірина Мирославівна

Перший заступник голови Комітету konstankevych@rada.gov.ua

Кравчук Євгенія Михайлівна

Заступник голови Комітету kravchuk-y@rada.gov.ua

Кузьмін Ренат Равелійович

Член Комітету  kuzmin-r@rada.gov.ua

Лерос Гео Багратович

Заступник голови Комітету, голова підкомітету Комітету leros@rada.gov.ua

Нальотов Дмитро Олександрович

Голова підкомітету nalotov@rada.gov.ua

Павленко Юрій Олексійович

Член Комітету  pavlenko@rada.gov.ua

Потураєв Микита Русланович

Голова Комітету  poturaiev@rada.gov.ua

Рябуха Тетяна Василівна

Голова підкомітету  riabukha@rada.gov.ua

Сушко Павло Миколайович

Заступник голови Комітету, голова підкомітету Комітету sushko@rada.gov.ua

Федина Софія Романівна

Член Комітету fedyna@rada.gov.ua

Бабенко Віталій Олексійович

Керівник секретаріату Комітету 255-29-98,   АТС-10 37-02, babenko@rada.gov.ua

Ващенко Ярослава Леонтіївна

Заступник керівника секретаріату Комітету 255-25-42,  АТС-10 28-63, vashchenko@rada.gov.ua

Петасюк Лариса Володимирівна

Заступник керівника секретаріату Комітету 255-29-44,   АТС-10 32-26, petasiuk@rada.gov.ua

Курочка Ніна Михайлівна

Консультант 255-24-36 (приймальня), Kurochka@rada.gov.ua

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини