Аборт уже заборонений у 10 штатах Америки після відміни рішення "Роу проти Вейда"
Європа та світ
29.06.2022
Двадцять один штат знаходяться на межі заборони або суворого обмеження абортів після відміни рішення Роу про Вейда. У тринадцяти штатах запропонували закони які забороняють аборти, за винятком медичних причин, якщо Роу проти Вейда було скасовано – 10 з яких вже набули чинності.

Міссурі став першим штатом, який заборонив аборти в більшості випадків. У 2019 році законодавчий орган під керівництвом республіканців ухвалив «Закон про право на життя ненародженої дитини», який набув чинності, як тільки Верховний суд скасував рішення Роу проти Вейда, повідомляє PBS. Він забороняє аборти «за винятком випадків невідкладної медичної допомоги».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У штаті Алабама генеральний прокурор Стів Маршалл оголосив про набуття чинності Законом про захист людського життя. Закон забороняє всі аборти в штаті Йеллоухаммер. Робити аборт на будь-якому етапі вагітності є злочином, і немає винятків для зґвалтування чи інцесту.

Губернатор Крісті Ноем оголосила, що в Південній Дакоті аборти є незаконними. Закон забороняє аборти, за винятком збереження життя матері.

Генеральний радник законодавчого органу штату Юта Джон Феллоуз заявив, що поправки про заборону абортів, прийняті республіканським парламентом, набули чинності в п'ятницю. Закон забороняє «аборт в будь-який час періоду вагітності». Законопроект робить винятки для зґвалтування та кровозмішення, якщо про злочини повідомляють правоохоронні органи.

Губернатор штату Огайо-республіканець Майк ДеВайн оголосив, що заборона аборту після виявлення серцебиття плода в Огайо набула чинності після того, як суддя Майкл Барретт скасував заборону, яка блокує закон. Він забороняє переривання вагітності в більшості випадків після виявлення серцебиття. Раніше закон забороняв аборти, які є результатом діагностики синдрому Дауна.

Генеральний прокурор Оклахоми Джон О'Коннор оприлюднив заяву, в якій говорилося, що «в результаті справи Доббса було підтверджено повноваження штату Оклахома забороняти аборти, і штат Оклахома може застосувати розділ 861 розділу 21 статуту Оклахоми для прийняти аналогічного закону, який забороняє аборти протягом всієї вагітності». Здійснення аборту згідно із законом є тяжким злочином, якщо воно не збереже життя матері.

У Арканзасі набув чинності аналогічний закон. Він допускає винятки для захисту життя матері в «невідкладній медичній ситуації». Губернатор Ейса Хатчінсон вважає, що законодавча влада також має ухвалити винятки щодо зґвалтування та інцесту.

За словами генерального прокурора Лінн Фітч, закон Міссісіпі набув чинності в понеділок. Очікується, що єдина клініка абортів у Міссісіпі закриється в липні. Аборти дозволені лише в тому випадку, якщо життю матері загрожує небезпека або вагітність сталася внаслідок зґвалтування, про яке жертва повідомила владу.

Губернатор Луїзіани від Демократичної партії Джон Бел Едвардс нещодавно підписав законопроект, який оновлює діючий закон штату. Він дозволяє робити аборт у випадках, коли є ризик для життя матері. Виконавцям абортів може загрожувати 10 років ув’язнення, але законопроект дозволяє екстрену контрацепцію за зґвалтування та інцест.

Зараз у Кентуккі аборти заборонені, незважаючи на протидію губернатора-демократу Енді Бешера. Республіканська більшість відхилила його вето на законопроект. Закон штату Блюграс допускає винятки для захисту матері від смерті або постійного ушкодження.

За даними Washington Post, кілька інших штатів прийняли закони, які або набудуть чинності пізніше.

Джерело: Christian Headlines

Європа та світ