120 народних депутатів вимагають від Уряду скасувати фінансування ЛгБТ фільму «Мій юний принц»
Загрози та виклики
04.12.2021
Народний депутат Віктор Мялик на своїй фейсбук-сторінці оприлюднив депутатське звернення до Дениса Шмигаля "щодо недопустимості фінансування коштом платників податків кінопроєкту «Мій юний принц», який посягає на засади суспільної моралі, пропагує блюзнірство і неповагу до релігійних святинь". Під зверненням підписалося 120 нардепів.

Автори документу звертають увагу на положення закону "Про захист суспільної моралі", яким "забороняється виробництво та розповсюдження продукції, яка: ... пропагує блюзнірство, неповагу до національних і релігійних святинь". Про це йдеться на сайті risu.ua

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Вони також посилаються на аргументи із звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо цього кінопроекту, який "пропагує одностатеві відносини та при цьому використовує релігійні символи, чим фактично насміхається над святими для мільйонів громадян України речами, ображає їхні релігійні переконання, збурює віруючих і провокує їх на активні протестні дії".

"Таким чином, беззаперечним є той факт, що цей кінопроект, який претендує на фінасунвання за рахунок Державного бюджету України, обурив релігійну спільноту, дискредитує релігійні символи, провокує суспільні невдоволення та розбрат, містить ознаки порушення закону", — йдеться у зверненні народних депутатів.

Вони також відповли на лист Держкіно щодо звернення ВРЦіРО, що, мовляв, ця організація під час проведення конкурсного відбору проектів мала забезпечити дотримання вимог закону "Про захист суспільної моралі".

Народні обранці переконані, що "уряд не повинен надавати державну підтримку тим кінопроєктам, які зазіхають на засади суспільної моралі, збурюють суспільство, зневажають важливі для мільйонів наших співгромадян духовні цінності, пропагують одностатеві відносини на фоні глибокої демографічної книзи". Натомість депутати вважають за необхідне підтримувати ті кінопроекти, "які слугують національній єдності та згуртованості, миробудуванню на різних рівнях суспільних відносин, відновленню історичної правди, навчанню людяності у кризових обставинах, патріотичному вихованню та протидії ворожій інформаційній пропаганді в умовах триваючої військової агресії Російської Федерації, демонстрації прикладів високих моральних чеснот, популяризації відповідального батьківства і материнства".

Тому народні депутати просять Прем'єр-міністра прийняти рішення про скасування та припинення фінаснування за рахунок держбюджету кінопроєкту "Мій юний принц" як такого, що порушує вимоги статті 2 Закону України "Про захист суспільної моралі".

За слова Віктора Мялика, під зверненням підписалися 120 народних депутатів.

Нагадаємо, у середині листопада Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра та голови Держкіно України з приводу фінаснування кінопроєкту «Мій юний принц», який пропагує одностатеві відносини та при цьому зловживає релігійними символами. ВРЦіРО переконана, що цей кінопроєкт не містить культурної значущості для народу України в розумінні культури, як сукупності матеріального і духовного надбання (стаття 1 Закону України «Про культуру»), щоб бути включеним до переможців конкурсу Держкіно з державної підтримки кінематографії в номінації «Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості».

Рада також очікує від уряду проведення розслідування цього інциденту за ознаками порушення статті 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», за результатами якого винні особи мають бути притягнуті до встановленої законом відповідальності (кримінальної, адміністративної, дисциплінарної).

 

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та викликиСуспільство