1500 людей з синдромом Дауна підписали відкритий лист до влади Ірландії із закликом захистити «особливих дітей» від геноциду абортів
Європа та світ
04.03.2021
Лист підписали громадяни з синдромом Дауна, а також їхні сім’ї. Вони вважають, що законодавство про аборти є дискримінаційним і повинно бути змінене.

Вони просять не дискримінувати людей з синдромом Дауна, адже цей синдром не є хворобою або інвалідністю, а лише є лише генетичною особливістю людини. Теперішнє законодавство дозволяє вбивати таких дітей в утробі матері в найпізніших термінах, аж до народження.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Ми закликаємо політиків з усього політичного спектру підтримати законопроект, який обмежить аборти за показниками cиндрому Дауна і показати приклад для інших країн" – йдеться у зверненні.

Законопроект, який направлений на обмеження абортів за показником синдрому Дауна представлений в парламенті Північної Ірландії та має бути розглянутий в найближчий час.

Одна з матерів сина з синдромом Дауна поділилася, чому вона підписала звернення: «Мій син Аарон - симпатичний, сильний і рішучий маленький хлопчик. Думка, що життя такої прекрасної дитини, як Аарон, могло б закінчитися через синдром Дауна мені розбиває серце. Він показав, що він сильний, здатний і рішучий з самого першого дня».

В Україні існує така сама проблема, адже штучне переривання вагітності дозволене за бажанням вагітної до 12 тижнів вагітності, а до 22 тижнів – за медичними показами, серед яких є хромосомні аномалії, такі як синдром Дауна. В Україні не ведеться навіть статистики, скільки «особливих дітей» щороку вбивають в утробі матері. В 2019 році в Україні за офіційною статистикою було майже 75 тисяч перерваних вагітностей.  

За матеріалами: christian.org.uk

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ