Бразильці відзначають 90-річчя знаменитої статуї Христа
Християнський світ
15.10.2021
Бразильці відзначають 90-річчя знаменитої статуї Христа, яка встановлена в Ріо-де-Жанейро на вершині Корковадо. Про це повідомляє Vatican News. Колосальна статуя Христа з розпростертими обіймами, який немовби обіймає світ, сьогодні стала символом не лише міста Ріо-де-Жанейро, але й Бразилії. Її інавгурація відбулася 12 жовтня 1931 року, а сама ідея зродилася в середині ХІХ століття, коли католицький …

Бразильці відзначають 90-річчя знаменитої статуї Христа, яка встановлена в Ріо-де-Жанейро на вершині Корковадо.

Про це повідомляє Vatican News. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Колосальна статуя Христа з розпростертими обіймами, який немовби обіймає світ, сьогодні стала символом не лише міста Ріо-де-Жанейро, але й Бразилії. Її інавгурація відбулася 12 жовтня 1931 року, а сама ідея зродилася в середині ХІХ століття, коли католицький священник Педро Марія Бос і принцеса Ізабелла замислили спорудити великий релігійний пам’ятник.

Однак, коли в 1889 році Бразилія стала республікою з відокремленням Церкви від держави, здавалося, що пропозиція приречена на забуття. В 1921 році, незадовго після завершення першої світової війни, аби не втратити християнське коріння та протидіяти атеїзмові, що набирав неабияких обертів, Архідієцезія Ріо-де-Жанейро, на той час столиці Бразилії, оживила проект. Спонукою для цього стала також петиція 20 тисяч бразильських жінок. Через десять років задум увінчався успіхом.

Папа Франциск розділив радість бразильських католиків з приводу 90-річчя інавгурації всесвітньо відомого монумента, що височіє над колишньою столицею країни. Про це йдеться у посланні, яке Державний секретар кардинал П’єтро Паролін надіслав на ім’я кардинала Орані Жоао Темпести, Архієпископа Ріо-де-Жанейро.

У вітальному посланні Папи зазначається, що ця статуя з обіймами, розпростертими «в неустанному закликову до примирення», зображає запрошення до братерства, з яким звертається наш Господь, «аби формувати спільноту, в якій ніхто не почуватиметься самотнім, небажаним, відкинутим, ігнорованим чи забутим і де всі змагаються за справедливіший, солідарніший і щасливіший світ».

Джерело:vaticannews.va

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Християнський світ
Останні новини
Останні новини