Бізнесмен-адвентист вступив на посаду президента Палау
Надихаючі історії
01.03.2021
Церемонія, що відбулася в січні 2021 року, була часом святкування, роздумів і молитов

21 листопада 2020 року член Адвентистської церкви Сурангел Уіппс-молодший переміг на президентських виборах у Палау, ставши 10-м президентом цієї  прекрасної тихоокеанської острівної держави.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє logosinfo.org з посиланням на Adventist Review.

Уіппс був приведений до присяги в якості президента 21 січня 2021 року під час церемонії інавгурації в Капітолії Палау.

Керівництво церкви і родина підтримували новообраного президента під час церемонії. Кожен з його батьків виголосив промову. Дружина Уіппса Валері та їхні три дочки стояли поруч, коли він поклав руку на Біблію, яку тримав їх син, і склав присягу.

У програмі інавгурації взяли участь члени місцевої церкви і школи адвентистів сьомого дня. Чемберлен Кінсіано, помічник пастора церкви адвентистів сьомого дня Корора, промовив молитву-заклик на церемонії. На закінчення, після інавгураційної промови президента, молодь громади адвентистів сьомого дня Корора заспівала гімн надії «Зціли нашу землю».

Вплив батьків

Батьки Уіппса виголосили промови, представляючи сина. Мерилін, його мати-американка, звернулася до присутніх англійською мовою, після чого його батько, родом з Палау, Сурангел-старший виступив місцевою мовою. З теплотою і гумором вони описали життя і роботу Уіппса, яка призвела його до державної служби.

Батько новообраного президента відзначив, яким благословенням була його мати: «Вона вчителька, і я думав, що повинен одружитися на вчительці, щоб вона могла добре вчити наших дітей».

Читайте також: Понад 300 охочих їхати на місію: в Одесі влаштували саміт

Це навчання прийняло форму щотижневої суботньої школи, церковних заходів, таких як підлітковий клуб «Слідопити», і роки становлення в адвентистській початковій школі. Після закінчення Університету Ендрюса і Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA) Уіппс-молодший на два терміни став сенатором Національного конгресу Палау, генеральним директором і президентом Surangel and Sons Company.

Його батьки розповіли історії, які показують, як їх син з дитинства виявляв рішучість, лідерство і порядність. Історії показали силу його сімейної віри і то, як ця віра вплинула на його шлях до президентства.

Його мати описала один випадок, коли її син в молодості взяв їх човен, щоб взяти з собою однокласників на пікнік. «Оскільки Сурангел завжди проявляв відповідальну поведінку, його батько довіряв йому човен, — згадувала вона. — Сурангел-молодший зауважив, що деякі з хлопчиків принесли пиво на борт човна, коли готувалися до відплиття. По дорозі до Рок-Айлендс Сурангел поліз у холодильник, куди хлопці поклали пиво, і викинув його в океан. Він наполягав на тому, що пиво — не те, що йому потрібно на його човні, і не допускав цього».

Свідоцтво

Біографічний портрет у буклеті інавгурації підкреслює основоположні принципи Уіппса. У ньому йдеться: «Адвентист сьомого дня, він підтримує принципи свого батька щодо щастя: це дім, у центрі якого знаходиться Бог, завжди знаходиться час для сім'ї, працьовитість і можливість здобути вищу освіту».

Уіппс продовжує залишатися активним членом Церкви адвентистів сьомого дня Корор на Палау. Його праця в церкви включає служіння диякона, члена виконавчого комітету Гуам-Мікронезійської місії, члена правління Гуамської клініки адвентистів сьомого дня і роботу голови правління адвентистської школи Палау.

«Він є надихаючим прикладом відстоювання цінностей та інформування про свою участь у вирішенні соціальних і політичних питань, — йдеться в повідомленні адвентистської церкви в регіоні. —  Гуам-Мікронезійська місія вітає президента Уіппса і зобов'язується молитися за нього і всіх світових лідерів у цей критичний історичний час».

Грейс Ллойд

За матеріалами logosinfo.org та Adventist Review

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Надихаючі історіїХристиянський світ
Останні новини
Останні новини