Байден обіцяє обмежити релігійну свободу та відновити всі привілеї ЛГБТ
Загрози та виклики
08.11.2020
Останні два дні провідні США ЗМІ — FoxNews, CNN, BBC, NYT декларують, що Байден переміг на всенародному голосуванні за президента США. І хоча у Трампа заявляють про махінації та підготовку позовів у суди, однак багато аналітиків заявляють, що навряд чи це вплине на результати виборів

Враховуючи зазначене, аби розуміти, що чекає невдовзі на США, а також і опосередковано на інші країни, варто переглянути, які основні позиції декларував Джо Байден під час виборчої кампанії.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Відновить анти-дискримінаційні заходи

«У перші 100 днів свого президентства в порядку пріоритету я збираюся прийняти закон про рівність, тому що мова йде про те, хто ми є», — заявив Байден президенту ЛГБТ-організації «Human Rights Campaign» Альфонсо Девіду під час прямого ефіру.

Також Байден сказав, що він «оберне дії Трампа у зворотній напрямок» і відновить анти-дискримінаційні заходи, які, за його словами, Трамп знищив. Байден пообіцяв дозволити трансгендерним військовослужбовцям проходити службу в армії, заборонити дискримінацію трансгендерів у будинках для безпритульних, які фінансуються державними коштами, а також «зупинити дискримінацію ЛГБТ-меншин у школах». 

План Байдена також зобов’язує гарантувати, що «трансгендерні студенти мають доступ до закладів, що ґрунтуються на їх гендерній ідентичності».

«У перший день перебування на посаді, — зазначається в плані, — Байден відновить указ Обами-Байдена, відкликаний адміністрацією Трампа-Пенса, який відновить доступ трансгендерних студентів до спорту, туалетів та роздягалень відповідно до їх статі та ідентичності”.

Заборона конверсійної терапії

“Сотні тисяч людей ЛГБТК+ протягом життя піддавалися так званій ”конверсійній терапії“, що Байден знає, що є глибоко шкідливою, високонауковою і часто призводить до травми”.

Варто зазначити, що під конверсійну терапію потрапляє душеопікунська та євангелізаційна робота церков із представниками ЛГБТ-спільноти.

Забезпечити трансгендерним особам доступ до ідентифікаційних документів, що відображають їх гендерну приналежність.

“Байден вважає, що кожна трансгендерна або небінарна особа повинна мати можливість змінити свій гендерний маркер на ”M“, ”F“ або ”X“ ув урядових посвідченнях, паспортах та іншій документації, — йдеться в плані. — Він підтримає державні та федеральні зусилля, щоб дозволити це чітке представлення”.

Прийняття закону про рівність дозволить внести зміни у федеральні закони та заборонити дискримінацію за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної приналежності у громадських приміщеннях та установах, закладах освіти, у федеральному фінансуванні, працевлаштуванні та забезпеченні житлом.

Крістен Вагонер, старший віце-президент юридичного підрозділу США "Альянсу з захисту свободи", ще в минулому році заявила, що цей закон «підірве рівність жінок і змусить жінок та дівчат ділити приватний, інтимний простір з чоловіками, які вважають себе жінками», а також нівелює «справедливу конкуренцію жінок у спорті». Далі, за її словами, «це змусить американців брати участь у заходах і проголошувати промови, які порушують їх фундаментальні переконання».

Більш того, Байден заявив, що оберне у зворотному напрямку «збиток, який Дональд Трамп завдав на федеральному рівні».

«Нам потрібні судді, які підтримуватимуть захист громадянських прав та захищатимуть права людей бути самими собою, — сказав Байден. — Я збираюся призначити суддів, прихильних до принципів рівності, які будуть відстоювати ці права та права, які є в Конституції, — суддів, які віддані верховенству права, громадянським правам та свободам, які походять із різноманітного прошарку населення і дійсно схожі на Америку».

Читайте також: В Америці переконані, що християнські організації піддадуться нападкам в разі перемоги Байдена

Девід Альфонсо назвав Байдена «непохитним прихильником рівності ЛГБТ» і зазначив, що Байден підтримав легалізацію одностатевих шлюбів у 2012 році, задовго до того, як Верховний суд узаконив її на національному рівні. Публічна підтримка Байдена передувала підтримці президента Барака Обами.

«Саме цей момент став поворотним для ЛГБТ у 2012 році і сприяв великим змінам громадської думки», — додав Девід.

Як відомо, президент Трамп виступає проти закону про рівність ЛГБТ, бо він «сповнений отруйними таблетками».

«Адміністрація Трампа виступає категорично проти будь-якого роду дискримінації і підтримує рівне ставлення до всіх. Однак цей законопроект у його теперішній формі сповнений отруйними таблетками, які загрожують підірвати батьківські права та права на свободу совісті», — сказав високопоставлений чиновник адміністрації Трампа.

Організації з захисту релігійної свободи попереджають, що законопроект не такий невинний, як вказує його назва. Його прийняття загрожує правам власникам християнських підприємств, неприбуткових організацій, церков та агентств з усиновлення, примушуючи їх висловлювати повідомлення або рекламувати події, що порушують їхні глибоко релігійні переконання. Він забороняє церквам та релігійним неприбутковим організаціям вимагати від своїх співробітників додержуватися релігійних переконань щодо шлюбу, сексуальної моралі та розрізнення статей.

Закон про рівність може призвести до закриття релігійних агентств для прийомних сімей чи усиновлення, якщо вони діють відповідно до своїх переконань, що найкращим місцем для дитини є будинок із матір'ю та батьком, які перебувають у шлюбі.

Християн чекають жахливі наслідки

Варто зазначити, що уже сьогодні великі християнські органцізації США бють на сполох і заявляють, що очікують на гоніння та навіть закриття.

Так Франклін Грем, президент і головний виконавчий директор Євангелічної асоціації Біллі Грема і Samaritan’s Purse, в коментарі для телеканалу Newsmax TV America Right Now заявив, що перемога Байдена в поєднанні з захопленням демократами Сенату США матиме жахливі наслідки для християн, передає Бог News.

«Я боюся, що будуть напади на християнські організації, як ми це вже бачили під час правління Обами. Флористи, які відмовляться робити квіти для гей-весілля, будуть розорені. Той, хто не захоче робити торт на гей-весілля, розориться. Я думаю, ми побачимо подібні атаки лівих проти християнських підприємств і християнських організацій, — сказав Грем. — Я думаю, потім вони займуться церквами й оподаткуванням церков і звільнених від податків організацій, які займаються гуманітарною і соціальною роботою по всій країні».

«Одні з кращих робіт в країні — це некомерційні організації, які працюють в центральних містах і по всій країні, намагаючись допомогти розв’язувати деякі проблемими, які у нас є в суспільстві, і вони захочуть спробувати обкласти їх податками та закрити їх».

Закликаємо молитися за подальше підведення підсумків у США та віримо, що Бог може зробити неможливе можливим!

За матеріалами christianheadlines.com та bog.news

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини