В Україні майже 38 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин
Війна
15.05.2024
Наразі до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, внесено дані близько 38 тисяч українців. У ньому містяться дані як про військовослужбовців, так і про цивільних осіб
Про це повідомила координаторка Груп родин військовополонених громадської організації "Медійна ініціатива за права людини" (МІПЛ) Олена Белячкова на пресконференції в українській місії при ОБСЄ у Відні.
Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!
Про це повідомляє censor.net із посиланням на Укрінформ.
 

"На сьогодні кількість зниклих безвісти становить офіційно майже 38 тис. осіб - це та цифра, яка внесена до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, згідно із заявами, які подали рідні зниклих безвісти", - зазначила Белячкова.

Водночас координаторка МІПЛ наголосила, що фактична кількість зниклих може бути більшою, оскільки статистика не враховує людей, про зникнення яких ніхто не подавав інформацію.

Наприклад, у зниклої людини не було родичів, які б заявили про зникнення, або людина чи її близькі перебували в окупації, де немає доступу до українських державних реєстрів.

Белячкова додала, що до реєстру зниклих безвісти за особливих обставин внесено дані не лише зниклі військовослужбовців, а й цивільних - як дорослих, так і дітей. Також реєстр містить дані про тіла, які ще не ідентифікували й щодо яких проводиться дослідження на ДНК-збіг.

Представниця МІПЛ вказала, що така велика кількість зниклих безвісти осіб пов’язана, зокрема, з тим, що Росія не надає жодної інформації про захоплених нею як військовополонених, так і безпідставно утримуваних цивільних заручників.

Джерело: censor.net

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини