5 біблійних віршів, коли вам потрібне Боже керівництво
Християнський світ
08.10.2024
Вирішіть слідувати Божим вказівкам вже сьогодні і подивіться, як ваше життя зміниться на краще

Протягом усього нашого життя ми потребуємо Божого керівництва. Без Його керівництва ми схильні губитися на нашому християнському шляху. Гарною новиною є те, що Бог ніколи не залишає нас. Натомість Він вирівнює наші стежки, чим більше ми покладаємося на Нього, а не на власний розум (Притчі 3:5-6).

Звернення до Біблії і молитва до Бога — ось основні способи з’ясувати Божий напрямок. Біблія передає нам прямі слова Бога, а молитва дозволяє нам спілкуватися з Ним особисто. Практикуючи ці духовні дисципліни, ми можемо відчути, куди нас веде Бог. Коли ми будемо слідувати за Ним і слухатися Його, буде неможливо пропустити Його керівництво. Ніколи не сумнівайтеся в Господньому керівництві — Він завжди приведе нас туди, де ми маємо бути.

Ось кілька біблійних віршів від iBelieve, до яких варто звернутися, коли вам потрібне Боже керівництво. Через ці уривки Господь скеровуватиме вас тим шляхом, яким вам слід йти.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

1. Навчу тебе і вкажу тобі дорогу, якою маєш іти; даватиму тобі поради, тому що око Моє над тобою. (Псалми 32:8)

У цьому уривку Бог говорить нам, що Він навчатиме нас, вкаже шлях та дасть слушну пораду. Оскільки це правда, ми можемо втішитися знанням того, що Бог уже спрямовує наші кроки. Його напрямок уже став відомим нам через Біблію, адже ми йдемо за Ним сьогодні.

Також втішно знати, що Бог дає нам пораду, дивлячись на нас Своїм люблячим оком. Це означає, що Бог завжди дивиться на нас і захищає нас. Ніколи Господь не підведе нас. Він скеровує і веде нас щодня. Прислухайтеся до Його ніжного поштовху і продовжуйте йти за Ним. Бог зберігатиме і захищатиме вас, поки ви йтимете за Ним.

2. Кроки праведного направляє Господь, і його дороги Йому до вподоби. Хоч і спіткнеться, – не впаде, бо Господь тримає його за руку. (Псалми 37:23-24)

Якщо ми вірно йдемо за Богом, Він зробить наші кроки певними. Цей уривок говорить нам про те, що Господь зробить наші кроки твердими, якщо ми насолоджуємось Ним. Ті, хто насолоджуються Ним – це ті, хто любить Його, кориться Йому і йде за Ним. Якщо ми маємо насолоду в Господі, Він зробить наші кроки твердими та непохитними.

Ми також бачимо, що хоча ми можемо спіткнутися, Бог не дозволить нам впасти. Господь підтримає нас Своєю рукою. Тому, навіть якщо ми іноді відхиляємося від курсу, Бог поверне нас на той шлях, яким ми повинні йти. Будуть часи, коли ми заблукаємо, однак Бог не дозволить нам впасти.

3. Знаю, Господи, що не від волі людини залежить її дорога, і сама по собі людина не здатна керувати своєю ходою. (Єремії 10:23)

Пророк Єремія каже Господу, що знає, що життя людей Ізраїлю не належить їм, і не їм належить керувати їхніми кроками. Натомість їхніми кроками має керувати Бог. Життя Ізраїлю належать Йому так само, як життя всіх людей у ​​світі. Нам ніколи не слід бути такими зухвалими, щоб говорити, що ми повинні скеровувати власні кроки — натомість нам слід дозволити Господу керувати нашими кроками.

Дозволити Господу спрямовувати наші кроки виглядає як віддане слідування за Ним, покора Йому і любов до Нього. Ісус спрямує наші кроки, якщо ми дозволимо Йому. Часом може бути важко розпізнати Його напрямок, але доки ми слухаємося Його, ми можемо бути впевнені, що дотримуємося Його напрямку в своєму житті. У Бога є плани на життя кожного з нас, і Він подбає про те, щоб ми дотримувались правильних вказівок, щоб виконати ці плани (Єремії 29:11).

4. Кроками людини керує Господь, але як же людині зрозуміти свою дорогу? (Притчі 20:24)

Кожним кроком керує Господь. Як каже автор Приповістей: «Як же людині зрозуміти свою дорогу?». Хоча це може здатися заплутаним твердженням, ми можемо інтерпретувати його так, що Бог спрямовуватиме наші кроки, навіть якщо ми цього не усвідомлюємо. Це тому, що Бог виконає Свої цілі в нашому житті, навіть якщо ми помилимося, навіть якщо не знаємо, що буде далі. Незалежно від того, зазнаємо ми невдачі чи ні, Бог усе одно діятиме через нас і гарантуватиме, що ми рухаємося у правильному напрямку.

Якщо ви не впевнені, куди Бог вас веде сьогодні, зверніться до Нього в молитві. Використовуйте вірш з книги Приповістей 20:24, щоб спрямувати свою молитву. Господь дасть вам ясність та керівництво. Хоча ми не будемо знати всіх частин Божої волі по цей бік небес, ми можемо довіряти Йому свої кроки. Його вказівки будуть направляти нас і вирівнюватимуть наші стежки.

5. Ісус говорить йому: Я є дорога, і правда, і життя! Ніхто не приходить до Отця, якщо не через Мене. (Івана 14:6)

Наша головна карта — це Ісус. Оскільки Ісус є «дорогою», ми можемо знати, що виконуємо вказівки Батька, слухаючись Господа. Ісус є дорогою, істиною і життям. Слідуйте за Ним усім своїм серцем сьогодні. Господь є дорогою до всього, що нам потрібно для нашого життя та життя майбутнього.

Його вказівки ніколи не підведуть нас, тому що Він – наш Добрий Пастир (Псалом 23). Йдучи за Ісусом, не бійтеся того, куди Він веде. Іноді Його вказівки можуть здаватися страшними або лякаючими, але вирішіть довіряти Йому. Він захистить вас. Незалежно від того, чи Він направляє вас у тривалу місіонерську поїздку, чи розпочати вивчення Біблії або розірвати погані стосунки, довіряйте Його вказівкам.

У Бога є спосіб розмовляти з нами і чітко пояснювати Свої вказівки. Слухайте Його голос і коріться Йому. Бог справді знає, що найкраще для нас, навіть якщо ми цього не розуміємо в моменті. Звертайтеся до Нього в молитві, просіть Його вказівок і вірно дотримуйтеся Його керівництва.

Отець, Ісус і Святий Дух гідні нашої довіри. Боже керівництво в нашому житті принесе нашу найвищу радість і освячення. Шлях часом може бути важким і напруженим, однак ми можемо бути впевнені, що Бог робить це для нашого блага (Римлян 8:28). Вирішіть слідувати Його вказівкам сьогодні і подивіться, як ваше життя зміниться на краще.

Джерело: iBelieve

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світВсе для церков
Останні новини
Останні новини