Моя надія та спасіння: 5 найкращих місць Писання, коли ви боретеся з депресією
Християнський світ
11.06.2024
5 уривків зі Святого Письма, які допоможуть отримати спокій у вірі та покій в обіймах Милосердного

Якщо ви боретеся з депресією, то напевне знаєте, що таке біль, розбитість, безнадійність. Але Бог не полишає нас наодинці з цією недугою, Він хоче щоб ми зверталися до Нього.

Хоча Господь не позбавить нас депресії, Він обіцяє бути поруч з нами і в хороші, і в погані дні. Христос завжди буде підтримувати, співчувати та піклуватися про нас. Бог чекає коли ми покличемо Його, прочитаємо Його Слово. Коли ми читаємо Його Слово, ми можемо розмірковувати над багатьма біблійними віршами, які допоможуть, коли нам вкрай важко.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Видання Crosswalk представляє п’ять найкращих біблійних віршів, коли ви боретеся з депресією:

1. Псалми 46:1-3

«Бог – наш Захист і Сила, надійна Допомога в стражданнях. Тому ми не злякаємось, хоча б затряслась земля і гори рухнули в серце морів.»

Цей уривок з Писання нагадує нам, що Бог є нашим притулком і силою. Бог з нами у всіх труднощах. Він є нашою допомогою у дні скорботи. Люди, які борються з депресією, часто почуваються самотніми та сповненими страху. Господь не хоче, щоб ми відчували самотність або страх, адже Він завжди з нами.

Навіть якщо земля затрясеться і гори впадуть у моря, бушуватимуть води і гори здригнуться, Бог все ще править нашим Всесвітом. Оскільки Він все контролює, немає жодних причин для страху та безнадійності.

Депресія змушує нас почуватися безнадійно. Нам здається, що нічого кращого вже не буде. Це обман. Ми ніколи не залишаємось без надії, тому що надію покладаємо на Господа. Нам не потрібно боятися, адже Він контролює все творіння. Навіки Господь буде нашим притулком та силою.

2. Ісаї 40:29

«Він дає втомленому силу і підтримує знеможеного.»

Депресія змушує нас відчувати себе слабкими та безсилими, однак цей уривок нагадує нам, що Бог дасть силу стомленим і збільшить силу слабких.

Щоразу, коли ви відчуваєте, що до вашого серця «підступає» депресія, нагадуйте собі про це уривок з Писання. Ви також можете звернутися до Господа та помолитися цим віршем. Попросіть Господа дати силу вашому стомленому серцю щоб зустріти цей день. Коли ми боремося з депресією, навіть маленькі завдання можуть здаватися горами, і нам потрібна вся сила та міць, які ми тільки можемо отримати. Господь допоможе нам у цій боротьбі і дасть силу нашим смиренним серцям.

3. Ісаї 41:10

«Не бійся, бо Я з тобою! Не лякайся, бо Я – твій Бог! Я додам тобі сили і допоможу тобі! Я підтримаю тебе правицею правди Своєї!»

Як стверджує цей біблійний вірш, Бог з нами. Нам не потрібно боятися чи тривожитися, тому що Бог – це наш Бог. Він дасть нам силу, допомогу та надію протягом усього нашого життя, завжди. Господь ніколи не дозволить нам впасти. Натомість Він обіцяє підтримати нас Своєю могутньою рукою і завжди йти поряд з нами.

Це втішна істина, над якою ми можемо розмірковувати щодня. Навіть якщо ви не боретеся з депресією, слова з книги Ісаї 41:10 все одно можуть принести спокій вашій душі. Усі ми потребуємо миру та безпеки. Депресія спробує роз'їсти наші кістки, але ми можемо сповнюватися надією та силою кожного разу, коли розмірковуємо над цим біблійним віршем.

4. 1 Петра 5:7

«Покладіть на Нього всі ваші турботи, бо Він дбає про вас.»

Зазвичай, коли ми боремося з депресією, ми також боремося і з тривогою. Тривога часто є супутньою проблемою, що супроводжує депресію. У багатьох людей, які страждають від депресії, бувають моменти, коли тривога стає непереборною.

Цей уривок допомагає нам зрозуміти, що ми можемо покласти всі наші тривоги на Бога, тому що Він піклується про нас. Більше того, цей вірш свідчить, що ми можемо віддати всі наші тривоги Богові. Він візьме їх і понесе, аби нам не довелося робити це самим. Господь з нами на кожному кроці і хоче подарувати нам мир, втіху та підтримку. Розкажіть про все Богу, будьте чесні та вразливі з Ним. Він чує ваші молитви і відповідає на них.

5. Івана 16:33

«Це Я сказав вам, щоб у Мені ви мали мир. У світі зазнаєте страждання, але будьте відважні: Я переміг світ!»

Як каже нам Ісус, ми можемо мати мир у Ньому. Хоча в цьому світі ми матимемо проблеми, але будемо відважними, адже Господь переміг світ. Оскільки Господь переміг світ, ми також.

Речі цього світу можуть змусити нас бути тривожними та пригніченими. Коли ви відчуваєте це, зверніться до Господа і нагадайте собі, що ви маєте мир у Ньому. Все може здатися невизначеним або страшним, але ми завжди можемо покластися на Бога. Ми повинні бути відважними, бо Ісус з нами. Він переміг світ, а ми Його улюблені діти. Ми маємо мир у Ньому.

Джерело: Crosswalk

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світВсе для церков
Останні новини
Останні новини