В Україні зросте інтенсивність бойових дій найближчим часом – естонська розвідка
Війна
05.04.2024
Через поліпшення погодних умов і прохідності армія РФ збільшила кількість механізованих підрозділів

Найближчими тижнями в Україні може збільшитися інтенсивність бойових дій. Через поліпшення погодних умов і прохідності армія РФ збільшила кількість механізованих підрозділів, а також розпочала реорганізацію військ на всій лінії фронту. Про це повідомила естонська розвідка, передає ERR, пише Mind.ua.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Зазначається, що через це може зрости загроза військових дій на північному сході України. Водночас ЗС РФ на північному напрямку продовжують терористичні бомбардування, саботажну діяльність та активне мінування територій.

Наголошується, що Україна продовжує завдавати глибоких ударів по російських нафтопереробних комплексах, демонструючи здатність вражати цілі у глибокому тилу. Українська діяльність має системний характер і створює умови для ізоляції Криму в майбутньому.

Разом з тим на Луганському напрямку ворог продовжує тиск на лінії Куп'янськ – Макіївка – Сіверськ. З метою взяти під контроль берегову лінію річки Жеребець, окупанти продовжують наступати на Макіївському напрямку в районі населеного пункту Терни. Проте значних успіхів ворог не досягнув…

Уточнюється, що на лінії фронту в Авдіївському районі істотних змін не спостерігається, проте він залишається основним напрямком наступальних дій Росії. Незначним можна вважати просування окупантів на захід від міста Бахмут.

Окрім цього, додали в розвідці, посилився тиск у бік населеного пункту Часів Яр, однак без особливих успіхів. На заході та південному заході від Донецька ворог шукає слабкі місця в українській обороні. Тим часом у районі Роботиного Росія послабила тиск.

Розвідники у зведенні зауважили, що Збройні Сили України продовжують утримувати плацдарм на східному березі Дніпра.

Джерело: Mind.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаАналітикаЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини