У двох третинах діаспорних шкіл не викладають історію України
Освіта і наука
16.04.2024
67% діаспорних шкіл не мають у своєму розкладі такої навчальної дисципліни як історія України

Про українську освіту та важливість збереження національної ідентичності українських дітей, які тимчасово або постійно проживають за кордоном, говорили на Світовому конгресі українців. Він проходить у Бухаресті з 12 по 15 квітня, пише Освіторія з посиланням на Укрінформ.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

67% діаспорних шкіл (майже дві третини) не мають у своєму розкладі такої важливої навчальної дисципліни як історія України. Про це розповіла голова Світової координаційної виховно-освітньої Ради Світового конгресу українців Любов Любчик під час панельної дискусії «Українська школа за кордоном: вектор збереження української ідентичності».

Щоб допомогти з цим предметом педагогам за кордоном, освітяни готують інформаційно-методичний  посібник з історії України. Наразі розроблено його структура та концепція. Завершити діяльність планують влітку, а вже у вересні 2024 року видання нададуть для апробації вчителям українських шкіл за кордоном. Якщо досвід буде успішним, його планують масштабувати для всіх педагогів, які працюють за кордоном з молодими українцями.

Джерело: Освіторія

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Освіта і наукаСуспільство Війна
Останні новини
Останні новини