Діти відчувають наш страх і паніку. Декілька порад, як правильно себе вести
27.03.2020
В період карантину потрібно пам'ятати батькам, що діти відчувають наш страх і паніку. Інколи вони розуміють нас краще за нас самих. І ігнорування їх питань - не вихід. Адже діти успішно читають новини, вони не ізольовані від телебачення чи інтернету. Тому потрібно розмовляти з дитиною і пояснювати ситуацію.

Про те, як говорити з дитиною про епідемію розповідає у себе на офіційній сторінці у Фейсбуку Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Що варто говорити дитині:

- Боятися - це нормально. Страх - це почуття, яке допомагає нам бути обережними та піклувалися про своє здоров‘я й здоров‘я інших людей;

- Якщо тобі страшно, скажи мені. Страх стає меншим, коли ним ділишся;

- Страх зменшується, коли знаєш, що робити, щоб захистити здоров‘я: дотримуватися карантину, обробляти руки антисептиком/милом, тримати дистанцію від інших людей;

- Всі епідемії закінчуються, і все стає, як раніше.

Якщо дитина хвилюється за здоров‘я бабусі чи дідуся, нехай поговорить з ними по скайпу, а вони розкажуть, що роблять все необхідне, щоб захистити себе.

Зробіть традицією проводити вечір із сім'єю: за іграми, переглядом фільмів.

Не обговорюйте поряд з дітьми найгірші сценарії. Це призведе лише до тривожності.

Діти дуже тонко відчувають наш емоційний стан. Тому говоріть з дитиною про хворобу та правила, як від неї убезпечитися. Але не перевантажуйте дитину інформацією. Вдома дитина має почувати себе захищено, а не в додатковому стресі.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков (Оновлюється)