4 способи побудувати міцний духовний фундамент для дому
Християнський світ
09.07.2024
Що є духовною основою вашого будинку?

Навіщо ви живете? Чи є ціль у ваших щоденних діях?

Ці питання демонструють те, на якому фундаменті ми будуємо своє життя. Якщо ви не впевнені, якою буде відповідь, то, ймовірно, не замислювалися над тим, наскільки все, що ми робимо, має значення для Господа. Ми були створені з метою.

У Євангелії від Матвія 7:24-27 говориться: «Отже, кожний, хто слухає ці Мої слова та виконує їх, буде подібний до чоловіка розумного, який збудував свій дім на скелі; і линув дощ, і ринули ріки, і здійнялися вітри, й обрушилися на той дім, та він не впав, бо був заснований на скелі. А кожний, хто слухає ці Мої слова, та не виконує їх, буде подібний до чоловіка нерозумного, який збудував свій дім на піску; і линув дощ, і ринули ріки, і здійнялися вітри, й обрушилися на той дім, і він упав; і великим було падіння його».

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Ісус чітко пояснює, що те, заради чого ми живемо, має більше значення, ніж ми можемо повністю усвідомити. Він запитує, що ми втілюємо у життя. Чиї слова супроводжують нас на життєвому шляху? Він попереджає, що якщо ми не підемо шляхом Ісуса, нас чекають життєві бурі, і ми потонемо без дому, який би міг нас захистити. Міцний духовний фундамент вкрай важливий для того, аби прожити це життя в мирі і радості, пише Crosswalk.

1. Вивчайте Боже Слово

Ісус каже нам, що ми повинні почути Його слова і втілити їх у життя, щоб збудувати наш дім на камені. У сучасному контексті – це вивчення Слова Божого.

Чому так важливо знати Біблію? Біблія — це натхненне Святим Духом, живе й діяльне Слово Бога. Читання Божого Слова є найкращим способом дізнатися, ким є Бог і що Він хоче, аби ми робили у своєму житті. Ми навчаємося на історіях тих, хто ходив з Богом багато років тому, читаємо вірші, які проливають світло на те, як ми час від часу боремося з Богом, отримуємо мудрість від пророків, і можемо прочитати розповіді про життя та смерть Ісуса у Євангелії.

Коли ми знаємо історії з Біблії, то можемо почати краще пізнавати Бога і практикувати Його шляхи. Біблія має силу спрямовувати нас, виправляти, викривати, змінювати та мотивувати. Якщо ми хочемо, щоб наші будинки мали міцну духовну основу, то повинні віддавати пріоритет читанню та вивчення Слова Божого.

2. Скористайтеся силою молитви

У Євангелії від Матвія 26:41 сказано: «Пильнуйте та моліться, щоб не потрапити у спокусу, бо дух бадьорий, а тіло немічне». Молитва не лише з’єднує нас з Богом, але й захищає. Коли ми часто молимося, то запрошуємо Святого Духа у наше повсякденне життя, Який охороняє нас від зла та спокус. Сенс наявності міцного духовного фундаменту – захист. Нам потрібне щось стабільне, на чому можна будувати наше життя, щоб ми були вкорінені в істині, коли стає важко. Мета – непохитна віра. Ця віра будується завдяки щоденним розмовам з Богом. Саме це спілкування з Ісусом дає міцне коріння стосункам у нашому домі.

У Посланні Якова 5:16 говориться: «Тому визнавайте один перед одним гріхи, моліться один за одного, щоби зцілитися, бо має велику силу ревна молитва праведного». Молитва є важливою частиною нашої віри не лише тому, що вона захищає нас, а й тому, що вона має силу! Все змінюється, коли ми молимося. Змінюються наші серця, наші стосунки, наші погляди і навіть наші обставини. Молитва є каталізатором прощення, провісником чудес і основою наших взаємин з Ісусом. Молитва є важливою частиною створення міцного духовного середовища в наших домівках.

3. Служіть один одному з любов’ю

Послання до Галатів 5:13 говорить: «Адже ви, брати, покликані до свободи. Тільки б свобода ваша не стала причиною жити по‑тілесному, але любов’ю служіть один одному». Бог є любов, і велика частина того, що Він говорить нам, як Своєму народу, полягає в служінні один одному через любов. У 1 Коринтян 13 розділі навіть сказано, що якщо ми не маємо любові, то не маємо нічого. Любов є основою християнського життя.

Ми виявляємо цю любов через служіння найближчим нам людям, а також тим членам нашої спільноти, які потребують того, щоб через нас відчути справжню любов Бога.

Мати Тереза ​​сказала про це так: «Любов — це вулиця з одностороннім рухом. Вона завжди віддаляється від тебе в напрямку іншого. Любов — це найвищий дар, який ми може віддати іншим. Коли ми припиняємо дарувати, то перестаємо любити, коли припиняємо любити, то перестаємо рости. А якщо ми не виростемо, то ніколи не досягнемо особистого задоволення; ми ніколи не відкриємося, щоб отримати життя Бога. Саме через любов ми зустрічаємося з Богом».

Люблячи інших, ми більше пізнаємо Бога. Любов - це дія. Це віддача чогось свого задля блага іншого. Щоб бути біля Бога, ми повинні бути поруч із розбитими серцями. Ми маємо служити найменшому з них. Ми повинні прийняти Божу любов і вільно її віддавати.

4. Живіть вірою

У посланні до Євреїв 11:6 сказано: «Без віри неможливо догодити Богові. Тим, які приходять до Бога, треба вірити, що Він є і що винагороджує тих, які Його шукають». Щоб наблизитися до Бога, ми повинні вірити в те, що Він є Тим, за кого Себе видає. Для цього потрібна віра. Віра є основою християнського життя.

Якщо взяти до уваги героїв віри у Біблії, усіх їх об’єднує одне – вони зробили у своєму житті щось таке, що суперечило людській логіці, і довірилися Богу, а не йшли шляхом світу. Ной збудував ковчег до того, як Бог продемонстрував дощ. Авраам вірив, що матиме багато нащадків від безплідної дружини. Мойсей пішов звільняти цілу націю, будучи рупором Бога, весь час борючись із вадами мови. Беззбройний пастух Давид здолав велетня. Саме непохитна віра підштовхнула цих героїв вийти за межі того, що фізичний світ вважає можливим, і довіритися Богу — Тому, за Ким останнє слово.

Джерело: Crosswalk

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світВсе для церковВсе для сімей
Останні новини
Останні новини