Верховна Рада прирівняла електронні водійські права в «Дії» до паперових
Суспільство
18.02.2021
Уже незабаром українці зможуть використовувати цифрові версії водійського посвідчення та інших документів у «Дії» нарівні з паперовими

Верховна Рада підтримала відповідні зміни до закону «Про дорожній рух».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації, пише hromadske.ua.

Зокрема, тепер українські водії зможуть показувати правоохоронцям електронне посвідчення водія, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та договір обов’язкового страхування (автоцивілку).

Раніше юридична сила цих документів визначалася постановою Кабінету Міністрів. У 2019-2020 роках Мінцифри спільно з Міністерством внутрішніх справ тестували використання цифрових документів у межах експериментального проєкту.

Читайте також: Рада збільшила в 7 разів штрафи за перевищення швидкості, за водіння на підпитку - конфіскація авто

Проте з набуттям чинності змін до закону Україна стане першою країною у світі, де юридична сила цифрових паспортів буде визнана на законодавчому рівні, кажуть у міністерстві.

Які ще зміни?

Законопроєкт, який підтримала Верховна Рада, також передбачає збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху для пішоходів та водіїв. Зокрема, збільшаться штрафи за водіння в нетверезому стані та за перевищення швидкості.

Електронні документи для українців

Раніше в додатку «Дія» в тестовому режимі запустили реєстрацію місця проживання онлайн і профіль виборця, завдяки якому можна перевірити місце реєстрації та адресу голосування. Окрім того, у «Дію» додали електронні варіанти індивідуального податкового номера (ІПН) та довідки внутрішньо переміщеної особи.

Також у Мінцифри заявляли, що українці зможуть записатися за допомогою додатка в чергу на вакцинацію проти COVID-19.

Джерело: hromadske.ua

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Суспільство
Останні новини
Останні новини