«Все починається з церкви та закінчується церквою», ― режисерка фільму «Respect» про відому соул-співачку
Культура і творчість
25.06.2021
Режисерка фільму «Respect» про життя відомої співачки Арети Франклін заявила, що її картина починається з церкви та закінчується церквою

У недавньому інтерв’ю режисерка біографічної картини «Respect» Лізл Томмі зазначила, вони спробували показати всю історію легендарної соул-співачки, яку за сильний вокал називали королевою соулу або Леді Соул, Арети Франклін, від дитини, що співає в церковному хорі її батька, до здобуття нею міжнародної слави.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє svitogliad.com з посиланням на The Christian Post.

Біографічний фільм покаже, як віра Франклін і виховання в побожній християнській родині вплинули на її шлях до того, щоб стати королевою соулу. Батько Арети Кларенс ЛаВон Франклін був проповідником в баптистській церкві Нью-Бет-Ел в Детройті. Його часто відвідували такі борці за громадянські права, як Мартін Лютер Кінг-молодший. 

Прем’єра картини відбудеться в серпні цього року. Томмі пояснила раніше, що її обрали режисеркою фільму, тому що вона хотіла розповісти історію Франклін через призму її віри та служіння в церкві. 

Читайте також: Ювілей ВРЦіРО: 25 років міжконфесійної співпраці на благо України (ФОТО)

Режисерка з Південної Африки, для якої фільм «Respect» став дебютною повнометражною картиною, розповіла, що четверо братів її матері служать єпископальними священиками. Вона також підкреслила, що розуміє важливість віри в часи страждань, тому що виросла за часів апартеїду. За словами режисерки, саме тому її нова картина починається і закінчується церквою. Томмі додала, що робота над фільмом «Respect» змусила її більше вірити і довіряти Богу.

Серед акторів, що зіграли головні ролі у фільмі разом з Хадсон, Форест Уїтакер («Дворецький», «Останній король Шотландії»), Марлон Уейанс («Без почуттів», «Реквієм за мрією»), Одра Макдональд («Красуня і чудовисько», «Хороша боротьба»), Марк Марон («Джокер», «Блиск») та інші.

Довідка

Соул, як жанр популярної музики афро-американського походження, виник у південних штатах США в 1950-ті роки на основі ритм-енд-блюзу. Характерну емоційно-відчуту, «душевну» вокальну манеру соул-музика взяла з духовних піснеспівів госпел і спірічуелс, а також джазової вокальної імпровізації.

Джерело: svitogliad.com

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики  

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут. 

Культура і творчість
Останні новини
Останні новини