Відьомський капелюх з головної ялинки країни замінять на Вифлеємську зірку
Суспільство
12.12.2020
Після скандалу навколо відьомського капелюха, який цього року причепили на головну ялинку країни замість традиційної Вифлеємської зірки, його все-таки вирішили прибрати, розповів президент організації Folk Ukraine, яка організовує новорічне свято в Києві, Ігор Добруцький.

Про це йдеться на сайті zaxid.net

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Скандал виник навколо капелюха на верхівці ялинки, що схожий на капелюх з «Гаррі Поттера» чи капелюх відьми. Прикрашення центральної ялинки не традиційною зіркою, що символізує Різдво, а капелюхом, який сприймається саме як відьмацький атрибут, є нехтуванням та образою релігійних почуттів киян та інших громадян країни. Крім цього, це відбувається на фоні Святої Софії. 

Дана ситуація викликала широке обурення у соцмережах. Християни виступають проти заміни різдвяних символів іншими, тим більше окультними. 

Також Рада церков звернулася до В. Кличка з листом закликаючи не допустити наруги над релігійними почуттями мільйонів киян і сприяти увінчуванню центральної ялинки на Софійській площі саме традиційною зіркою, а не відьмацьким капелюхом. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство
Останні новини
Останні новини