Рада церков обурена тим, що центральну ялинку увінчали відьомським капелюхом, і звернулася до В. Кличка з листом
Загрози та виклики
11.12.2020
10 грудня на своєму засіданні Рада євангельських протестантських церков України серед інших питань обговорила кричущу ситуацію щодо встановлення перед Софійським собором центральної ялинки, яка оформлена у стилі Хелловіну, зокрема на ялинці надітий відьомський капелюх, а навколо знаходяться незрозумілі будиночки у такому ж відьомському стилі. На фоні хреста Софії на вершині ялинки традиційну різдвяну зірку замінили на якийсь капелюх, який є елементом одягу відьом

Глави церков зазначили: "Висловлюємо стурбованість нехтуванням релігійними почуттями мільйонів киян та інших громадян України внаслідок прикрашення центральної ялинки на Софійській площі капелюхом замість традиційної зірки.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Починаючи з Середніх віків, європейська традиція встановлення прикрашеної ялинки на Різдво, яка пізніше набула поширення і на наших теренах, мала саме релігійне і глибоко символічне значення. Так, сама ялинка, будучи вічнозеленим деревом, символізує вічне життя, дарувати яке людям і прийшов Ісус Христос. Ялинка завжди увінчувалася зіркою в пам’ять про Різдвяну зірку, яка вела мудреців на поклоніння новонародженому Христу.

При цьому наголошуємо, що Різдво Ісуса Христа є історичною подією, яка святкується у всьому світі, незалежно від можливих розбіжностей у традиціях святкування. Відтак різдвяні символи і надалі мають залишатися такими, не повинні втрачати свого значення і не можуть бути замінені іншими.

З огляду на зазначене, прикрашення центральної ялинки не традиційною зіркою, а капелюхом, який сприймається саме як відьмацький атрибут, є нехтуванням та образою релігійних почуттів киян та інших громадян нашої країни, які є християнами. Особливого цинізму ситуація набуває з огляду на те, що це відбувається на Софійській площі, яка має сакральне значення для усіх християн нашої країни, і на фоні Святої Софії.

Читайте також: Окультизм у школах. Небезпечні тренди Tік Ток (ВІДЕО)

Крім того, як віруючі люди, ми глибоко переконані, що такі символічні моменти мають своє відображення у духовному світі, ми бажаємо, щоб Господнє благословення і надалі перебувало над Києвом, а тому категорично заперечуємо проти заміни різдвяних символів іншими, окультними, наслідком чого може стати втрата Божого благословення, що є однозначно немудрим і неправильним.

Ми готові допустити, що автори саме такої концепції зовнішнього вигляду центральної ялинки припустилися цього через незнання її символічного різдвяного значення і не мали на увазі образити релігійні почуття віруючих громадян. У такому випадку доречною була би зміна концепції і увінчування ялинки саме зіркою, а не капелюхом.

Зважаючи на викладене, просимо Вас, шановний Віталію Володимировичу, як очільника київської громади не допустити наруги над релігійними почуттями мільйонів киян і сприяти увінчуванню центральної ялинки на Софійській площі саме традиційною зіркою, а не відьмацьким капелюхом".  

Варто зазначити, що обурення даною концепцією ялинки наростає і в соцмережах. Ось що пишуть люди.

Хотілося б вірити, що організатори не переслідували ніяку погану мету, однак у багатьох людей дана концепція ялинки з капелюхом, та ще й на фоні хреста Софії викликає негативні почуття.

Якщо вам не подобається дана концепція ялинки, то також можете  надсилати листи до КМДА: Київська міська державна адміністрація. Електронна пошта: org004@kma.gov.ua, org005@kma.gov.ua, zvernen@kmda.gov.ua. Сторінка на facebook 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики