Як Бог врятував християн під час обстрілів, які допомагали постраждалим після підриву Каховської ГЕС (ВІДЕО)
Надихаючі історії
06.07.2024
Команда yesHEis після підриву Каховської ГЕС одразу вирушила до Херсонської області, щоб допомогти постраждалим.

6 червня 2023 року росіяни підірвали Каховську ГЕС. Це призвело до масштабної повені, від якої постраждали тисячі українців. 

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

"Я вірю, що Богу угодно, коли Його діти їдуть і допомагають людям, які потребують допомоги. Не треба чекати якогось одкровення, якогось знаку з неба, три дні поститися, молитися чи поїхати допомогти, чи не поїхати" - наголошує волонетр Ігор Чумак. 

"Наша місія це допомогти людям і показати Христа", - ділиться волонтер Віталій Буруль.

Про початок евакуації розповідає волонтер Максим Савін: "Зранку вже в'їхали в Херсон, зв'язалися з ДСНС, взяли адреси, човни й почали евакуйовувати людей".

Рятували людей, тварин - усіх, кого бачили, навіть врятували голуба. 

"Один дідусь був після двох інсультів. Його було дуже проблематично занести до човна. Він тільки вступив у воду і його вже трясло. І потім бабусю також. У бабусі, якщо не помиляюся, був цукровий діабет.", - розповідає волонтер Максим Ковинев.

"Ти на власні очі бачиш, як людина втрачає свій дім, і ти розумієш, що в цих двох пакетах все їхнє майно", - ділиться Максим Савін.

Під час евакуації росіяни почали обстрілювати волонтерів, але Бог неймовірним чином врятував команду християн та цивільних, які були поряд. 

"Перший прильот був у воду й у людей була можливість втекти. Це було чудо Боже - збережені десятки житів", - розповідають волонтери. 

Через 2 тижні, коли вода зійшла, команда знову повернулася у Херсон. Потребуючим роздавали продукти харчування та інші необхідні речі. 

Докладніше дивіться у відео:

Цим відео команда закликає не залишатись осторонь — допомагати як волонтери, надсилати свої донати тощо.

Також ви можете надати інформаційну підтримку, поділившись цим відео: люди в цьому регіоні все ще перебувають у вкрай скрутному становищі, і ми повинні говорити про них.

Надихаючі історіїДобрі справи
Останні новини
Останні новини