Християнин попросив суд списати всі борги п’яного водія, через якого втратив ноги
Надихаючі історії
04.08.2020
Християнин, якому довелося перенести ампутацію кінцівок з вини п’яного водія, в суді попросив списати всі борги людини, яка забрала його здоров’я. «У мене є Спаситель, Який простив мене», – заявив чоловік і пробачив обвинуваченого.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Даррін Рей жив у Каліфорніі з дружиною і 3-річною дочкою, закінчив семінарію, служив дияконом в місцевій церкві і займався християнським консультуванням. Все змінилося одного літнього дня...

“Я встав того ранку, щоб піти до церкви, – згадує Рей. – Моя дочка сиділа на задньому сидінні автомобіля. Я їхав по дорозі зі швидкістю близько 30 км/год, коли мені назустріч вилетів автомобіль на швидкості понад 90 км/год. П’яний водій перетнув подвійну суцільну лінію і допустив лобове зіткнення”.

Передня частина машини впала на обидві ноги Рея, автомобільний акумулятор вибухнув, покривши його руки кислотою. Його ліве стегно було зламане в декількох місцях, і права щиколотка також була зламана. Дочка Рея відбулася легкими подряпинами.

Після цього Рей провів місяць в лікарні, де переніс серію операцій. Лікарі повідомили йому, що його права нога і кісточка в такому стані, що будуть потрібні довгі роки операцій.

«Вони сказали мені, що я потрапив до лікарні в тілі 30-річного чоловіка і вийду зі станом здоров’я 70-річного, – згадує Рей. – Навіть численні операції не гарантували, що мої ноги коли-небудь зможуть рухатися. Тому вони запропонували ампутацію. Я не знав, що мені робити, а потім Джеррі Робертс, священик у лікарні, який підтримував мене і допомагав пройти через це, сказав: “Даррін, я знаю, що Бог покликав тебе. Як ти думаєш, чи є таке покликання – бути професійним пацієнтом на все життя?”. І ця перспектива дійсно вразила мене. Він сказав: “Я не можу прийняти рішення за тебе, але думаю, що ти знаєш рішення, яке тобі потрібно прийняти. Рішення, яке дозволить тобі робити те, що Бог хоче, щоб ти робив”. Так я вибрав ампутацію ».

Після виписки з госпіталю Рей повернувся до семінарії – і все одно був сповнений гніву на людину, що зруйнувала його життя.

«Це був вже четвертий раз, коли ця людина сідала за кермо під впливом алкоголю і таблеток», – сказав він.

Але читаючи Писання, Рей натрапив на Нагірну проповідь, де Ісус молився: «Прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим», а потім сказав: «Якщо ви вибачите інших людей, коли вони грішать проти вас, ваш Небесний Отець простить вас».

«Мені не хотілося прощати цю людину, – зізнався Рей. – Але я знав, що це те, що Бог очікує від мене. І я молився: “Господи, я не хочу прощати. Допоможи мені зробити те, що Ти хочеш”».

Через деякий час, на судовому засіданні, Рей постав перед суддею і попросив його пробачити суму боргу, яку водій був винен його сім’ї.

“Суддя подивився на мене і запитав: “Чому ви хочете пробачити цій людині борг?” – сказав він. – Я подивився на цього суддю і сказав: “Тому що у мене є Спаситель, Який простив мене. Він заплатив мої борги, які я ніколи не зміг би погасити”».

«Коли я простив цю людину, я відразу ж звільнився від гіркоти і гніву, – продовжив Рей. – Коли ви думаєте про те, скільки Христос простив вам, це допомагає вам прощати тих, хто образив вас. Тепер я ходжу в свободі і цілісності».

Рей поділився своєю потужною історією прощення в новому фільмі «Білий стілець» від християнської організації «I Am Second».

Сьогодні Даррін Рей – пастор, служить для літніх людей і людей з обмеженими можливостями. Він каже, що постійно нагадує тим, хто бореться з фізичними проблемами, що навіть в складних обставинах у Бога є хороший план для них.

За матеріалами: ВО СВЕТЕ, The Christian Post

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Надихаючі історії