Християнка з Бразилії навчає Біблії 45-тисячну аудиторію на TikTok
03.06.2020
21-річна Бренда Матос з Бразилії ділиться біблійною вісткою з десятками тисяч інтернет-користувачів, щодня публікуючи свої відеоролики в соціальній мережі TikTok

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Матос ділиться християнськими роздумами, порадами про те, як вивчати Біблію, пропозиціями щодо читання книг співзасновника Адвентистської церкви Еллен Уайт і серією оповідань про протестантських реформаторів.

Її акаунт у TikTok налічує 45000 читачів, її повідомлення «лайкнули» понад 400000 разів. Бренда виступила з ініціативою після початку пандемії, і, за її словами, кожен день вона приваблює все більше і більше людей, які цікавляться звуковим біблійним матеріалом.

Матос записує свої короткі відеоролики вдома, в Жоінвілі, Санта-Катаріна, зі свого смартфона. За словами Бренди, у неї вперше виникла ідея створювати матеріали після того, як вона подивилася відео, в якому Віктор Бежота, пастор і ведучий адвентистської телевізійної мережі «Novo Tempo», що виробляє відеоролики для Інтернету, розповів про вплив християнської молоді в соціальних мережах.

Через кілька днів після перегляду цього відео, поспілкувавшись з друзями, Матос, пам'ятаючи коментар Бежоти, вирішила якомога швидше запустити свій проект євангелізації в Інтернеті. Вона сказала, що молилася і сказала Богу, що дарує Йому свої соціальні мережі і таланти.

«Я просила Бога розбудити мене для поклоніння в суботу вранці, згадує Матос. Вночі я прокинулася, і більше не могла спати. Потім я зрозуміла, що Бог хотів мені щось показати, тому встала й помолилася».

Читайте також: Всеукраїнська Рада Церков на зустрічі з прем’єр-міністром підняла питання відновлення богослужінь, гендерної ідеології, соціальної роботи, заборони сурогатства

Матос поділилася, що, коли вона вибирала пічню, щоб почати свій день, її біблійний додаток надіслав їй повідомлення про щоденне читання.

«Я прочитала Іоанна 10:11, де йдеться про те, що Ісус Добрий Пастир, Який віддає Своє життя за овець. Прочитавши цей вірш, я була дуже зворушена, і вирішила записати своє перше відео, яке розповідає про Біблію», сказала Матос.

Її перше відео, записане в квітні, подивилися 40000 разів. У ньому вона розмірковувала над біблійним текстом, який прочитала в Євангелії від Іоанна. Після цього першого відео тисячі глядачів почали стежити за її публікаціями.

"Це неймовірно. Я так схвильована! Це була відповідь на молитву, про що я молилася два місяці тому. Бог одразу відповів, сказала Матос.  Він ясно показав Свою волю, і я докладаю всіх зусиль, тому що це все для Нього».

На додаток до «лайків» і пошуку її контенту, люди комунікували з її публікаціями через коментарі. У деяких випадках читачі звертаються до Матос, щоб повідомити про свій досвід після перегляду її повідомлень.

«Одна молода жінка написала мені, що у неї були думки про самогубство, але після перегляду моїх порад вона зрозуміла, що може відчути полегшення, вивчаючи Біблію», поділилася Матос.

Успіх відео Матос в додатку TikTok також відобразився і на її акаунті в Instagram: кількість аудиторії зросла більш ніж удвічі. В результаті вона також запустила проект вивчення Біблії і в цій соціальній мережі.

«Нещодавно я вивчала біблійну книгу Євангеліє від Марка з 15 людьми, включаючи членів Адвентистської церкви і представників інших конфесій», сказала Матос.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами  adventistreview.org

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!