Колишній Президент США вперше виступив на публіку після поразки на виборах
Європа та світ
02.03.2021
Дональд Трампа виступив на найбільшій конференції республіканців-консерваторів CPAC в Орландо, штат Флорида, вперше після того як залишив Білий Дім.

Всеукраїнський Собор підготував головні тези, які говорив Трамп на Конференції консервативних політичних дій (CPAC).

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

1. Виголошуючи емоційну промову на півтори години Трамп вкотре заявив, що вважає себе переможцем на минулих виборах і зазначив: «Взагалі-то вони щойно програли Білий дім. Але хто знає? Я навіть можу перемогти їх в третій раз (вірогідно, екс-президент натякав на свою участь в президентських виборах 2024 року — ред.). Ми переможемо, і Америка буде сильнішою, ніж будь-коли раніше».

2. Трамп пообіцяв працювати над тим щоб на керівні посади обиралися сильні, сміливі і розумні республіканські лідери. Він дорікнув, що демократи, на відміну від республіканців, тримаються разом і відсутність єдності може призвести до знищення Республіканської партії

«У нас не може бути лідерів, які проявляють більше пристрасті до засудження своїх однодумців-американців, ніж до протистояння демократам, ЗМІ та радикалам, які хочуть перетворити Америку на соціалістичну країну», — наголосив Трамп.

3. Він спростував чутки про створення окремої партії та заявив, що має намір згуртувати американців.

«Я буду продовжувати битися прямо поруч із вами. Ми не створюємо нових партій. У нас є Республіканська партія. Вона буде міцною і згуртованою, як ніколи раніше», – підкреслив Трамп.

4. Трамп закликав негайно реформувати виборчу систему у США яка на його думку дає можливості для масових фальсифікацій та зловживань та стала вирішальним фактором в перемозі демократа Джо Байдена.

"Чесні, захищені від порушень вибори - це пріоритет", - сказав він.

5. Окрім цього Трамп безпощадно розкритикував Байдена  так заявив що  країна «перейшла від Америки передусім до Америки в останню чергу».

За його словами дії нинішнього голови Білого дому Джо Байдена "запустили нову кризу на південному кордоні США, спровокувавши кризу молодіжної міграції". Також Трамп відреагував на слова Байден про багатосторонній підхід до світових проблем наголосивши що США не можуть собі дозволити вирішувати проблеми всього світу.

«Адміністрація Байдена довела що вони проводять антиробочу, анти сімейну політику, руйнують контроль на кордонах, енергетичний сектор та науку нашої країни»

На відміну від інших колишніх президентів Трамп чітко дав зрозуміти, що не має наміру залишати політичну сцену чи припиняти критику свого наступника.

Білий дім заявив, що не буде приділяти особливої уваги промові Трампа.

«Наша увага, безумовно, зосереджена не на тому, що говорить президент Трамп», – заявила речник Білого дому Джен Псакі минулого тижня.

Неофіційне опитування на конференції, проведене серед трохи більше ніж 1000 присутніх показало, що 97 відсотків схвалюють роботу Трампа на посаді президента.

Ще одне опитування показало, що 68 відсотків підтримали б Трампа, якби він знову балотувався в 2024 році, тоді як 32 відсотки виступили проти або не мали жодної думки. І якби вибори 2024 року відбулися сьогодні, а Трамп брав участь у перегонах, 55 відсотків заявили, що проголосували б за нього.

Хоча ще рано говорити про кампанію 2024 року, натяки Трампа про намір знову балотуватися можуть обмежити кількість потенційних кандидатів, готових змагатися проти нього.

Читайте також: У Раді запрацювала сенсорна система для запобігання "кнопкодавству"

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини