Лобістку гендерних питань пропонують на посаду голови міжнародного Комітету ВР
18.11.2019
Замість Богдана Яременка головою Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва хочуть призначити лобістку гендерних питань Марину Бардіну. Цю пропозицію опублікував у внутрішньому чаті голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, повідомляють ЗМІ.

Марина Бардіна від партії “Слуга народу” зараз виконує обов'язки заступника голови Комітету Б. Яременка та обов'язки голови підкомітету з питань дотримання Україною міжнародних зобов'язань у сфері захисту прав людини та гендерної політики. 

Вона є співзасновницею громадської організації “Час рівності”, написала низку статей про гендерну рівність, регулярно виступає як один з основних спікерів  на різних заходах, присвячених гендерним питанням. У минулому скликанні М. Бардіна працювала з групою "ЄвроОптимісти" в БПП та була помічницею екс-нардепів від БПП Сергія Лещенка та Олександра Черненка.

Якщо Бардіну призначать головою Комітету, то слід очікувати, що вона буде лобіювати швидке прийняття Стамбульської Конвенції та інших актів на підтримку ЛГБТ-спільноти.

Події останнього місяця говорять про сильну активізацію гендерних та ЛГБТ-організацій, а також лобістів негативних ініціатив. 

8 листопада у Верховній Раді зареєстровано одразу два проекти нової редакції Трудового кодексу, які передбачають доповнення переліку заборон дискримінації за різними ознаками у трудових відносинах поняттям “сексуальна орієнтація” та “гендерна ідентичність”. Дана поправка закріплює спеціальний статус сексуальних меншин  та підтримує ЛГБТ-спільноту на законодавчому рівні. 

14 листопада парламентський комітет відхилив поправки, підготовлені релігійною спільнотою до законопроекту №0931 щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу та рекомендував прийняти його в другому читанні та в цілому. Прийняття цього закону в даному вигляді стане інструментом для обмеження та переслідування свободи совісті й свободи вираження поглядів в Україні. Після його прийняття священнослужителі та віруючі не зможуть висловлювати осуд ЛГБТ поза церковним приміщенням, бо за це їх каратимуть та порушуватимуть кримінальні провадження. Релігійні організації позбавлять права відмовляти у працевлаштуванні представникам ЛГБТ чи іншим людям, які ведуть гріховний спосіб життя. У разі відмови церкви чекають серйозні штрафи та покарання. 

15 листопада ліберальні організації та прихильники ЛГБТ-спільноти почали наступ на інститут сім'ї в Україні. Опоненти стверджують, що підручники з підготовки до шлюбу “Основи сім’ї” для 10-11 класів мають нібито якусь дискримінацію. Вони замовили так званих експертів, щоб ті провели антидискримінаційну експертизу курсу. Наразі 5 експертних висновків, які зробили ліберальні організації, передано на розгляд до юридичного департаменту МОН.

Також Парламент має розглянути і проголосувати за проект закону про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор №2285 та альтернативні законопроекти №2285/1-7. Дані законопроекти мають на меті легалізувати гральний бізнес та створюють умови, щоб люди мали широкі можливості грати в азартні ігри та робити ставки в букмекерських конторах, як у реальних гральних залах, так і віртуально через інтернет та смартфон. Окрім цього, відкриваються “шлюзи” для тотальної реклами грального бізнесу на телебаченні та у всіх видах засобів масової інформації, рекламних площинах, в інтернеті. Новим законом нібито мають захистити народ від ігроманії, обмежити діяльність казино лише дуже дорогими готелями, врегулювати даний ринок, закрити нелегальні зали і т. п., проте насправді ми бачимо не обмеження, а максимальне розширення цієї діяльності. 

Враховуючи все вищевикладене, Всеукраїнський Собор закликає активно молитися про Божу мудрість для парламентарів у прийнятті важливих рішень та розробці законопроектів. Молимося, аби влада України не йшла на догоду ліберальним організаціям та сприяла побудові щасливих сімей в Україні! 

Закликаємо писати звернення до Верховної Ради на голів фракцій та народних депутатів від громадських та релігійних організацій:

- з проханням не голосувати за проект закону №0931 без поправок релігійної спільноти;

-  щодо виключення «Проекту Закону про державне регулювання діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор» №2285 та альтернативних 2285/1-7 з порядку денного та винесення їх на широке громадське обговорення;

- щодо підтримки просімейної освітньої програми “Основи сім'ї” на Міністерство освіти та науки України та Комітет ВРУ з питань освіти, науки та інновацій.

- щоб Верховна Рада та Уряд відстоювали національні інтереси України, сприяли добробуту українського народу, плекати самобутність, культурні особливості та моральні засади українського суспільства. 

Останні новини
Останні новини