5 біблійних віршів, які наповнять вашу душу надією
Християнський світ
19.07.2024
«Але хто покладається на Господа, відновлятимуться силами! Вони розправлять крила, як орли, – побіжать і не втомляться, підуть і не знесиляться» (Ісаї 40:31)

Життя може виснажити нас настільки, що ми почуватимемося безнадійними, непоміченими та скривдженими. Господь може стати на наш бік, коли ми не відчуваємо надії. Він знаходиться на відстані однієї молитви від Нас. Якщо ви ще не маєте звички молитися, спробуйте почати розмовляти з Богом щоранку і просити Його наповнити ваше серце надією. Згодом ви зможете навчитися молитися більше протягом дня.

Щоб почати регулярно молитися, слід почати з малого. Прості молитви, такі як: «Ісусе, подаруй мені надію на цей день», можуть мати велике значення. З часом ви почуватиметеся більш комфортно, відкриваючись Богові та довіряючи Йому свої почуття. Якщо вам важко відкритися Богові через те, що люди у вашому житті завдали вам болю, коли ви їм довірилися, знайте, що Бог навпаки заохочує нас ділитися з Ним своїми почуттями, пише Crosswalk.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Поєднайте практику молитви з читанням Біблії, і ви зможете почати розвивати свої взаємини з Ним. Чим більше ви розвиваєте свої стосунки з Ним, тим більше ви будете сповнені надії.

Ключовим способом, яким Ісус може наповнити наше серце надією, є читання віршів з Біблії. Біблія є основним способом спілкування Бога з нами, тому нам потрібно щодня читати Його Слово. Ми розмовляємо з Богом через молитву, а Він відповідає нам через Біблію. Кожного разу, коли наші серця потребують надії, ми можемо поміркувати над певними уривками. Ось п’ять віршів із Біблії, які наповнять ваше серце надією.

1. Псалми 62:6-7

Лише в Бозі заспокоюється моя душа, адже на Нього надія моя. Лише Він моя Скеля, моє Спасіння і мій Захист, – я не захитаюсь.

Ньому. Подібно до того, як Давид спочивав у мирі, знаючи, що Бог — його скеля, порятунок і фортеця, ми теж можемо. Ми не похитнемося, тому що наша надія спирається на надійні обітниці Бога. Він — фортеця, до якої ми можемо прибігти, коли відчуваємо безнадійність.

Наші душі знемагають, коли ми стикаємося з відсутністю надії. Звертаючись до Бога, ми можемо знайти вічний спокій і мир. Принесіть своє стурбоване серце Господу і дозвольте Йому наповнити його надією.

2. Псалми 130:5

Я чекаю Господа, – всією душею сподіваюсь, покладаючись на Його слово.

Псалом 130 є частиною пісень сходження (пісень при наближенні до Храму), і це псалом, який може вказати нашим серцям напрямок до надії. Псалмоспівець говорить, що він чекає на Господа. Ідучи далі, він каже, що все його єство чекає, і він покладає свою надію на слово Господа. Це те, що ми повинні робити у своєму житті, щоб забезпечити збереження надії. Навіть коли дні здаються холодними та жалюгідними, нам треба чекати Господа і знаходити у Ньому надію.

Ми повинні чекати на Господа і продовжувати вірити в Нього, навіть коли здається, що все стоїть на місці. Ісус завжди працює, і нам ніколи не потрібно боятися, що доведеться чекати довше, ніж це необхідно. У Його Слові – Біблії – ми маємо вічну надію.

3. Римлян 15:13

Бог же надії нехай наповнить вас усякою радістю і миром у вірі, щоб ви силою Святого Духа збагатилися надією.

Ці слова сказав апостол Павло церкві у Римі. Під час розмови з римлянами він хотів підбадьорити їх. Коли ми дивимося на цей уривок, то бачимо, що надія тут згадується двічі.

Перший раз слово «надія» зустрічається, коли Павло каже, що Бог є «Богом надії». Отже, Бог є Тим, Хто може сповнити нас надією. А оскільки Він є Богом надії, ми ніколи не відчуватимемо її браку, коли зосередимося на Ньому.

Другий раз, коли Павло використовує слово «надія» у цьому уривку: «щоб ви силою Святого Духа збагатилися надією». Через довіру до Бога ми будемо наповнюватися надією силою Святого Духа. Дозвольте цій істині дати вам втіху, підбадьорення і, що найважливіше, надію. Щоразу, коли ви прагнете надії, пам'ятайте, що Бог є Богом надії, і якщо ви будете продовжувати довіряти Йому, надія переповнюватиме ваше серце.

4. 2 Коринтян 4:18

…Оскільки ми не дивимося на видиме, а на те, що невидиме, бо видиме – тимчасове, а невидиме – вічне.

Через цей уривок Павло закликає нас зосередитися на тому, що є вічним. Навіть якщо це може бути невидимим, воно присутнє і триватиме всю вічність. Деякі з цих невидимих ​​речей включають спасіння, нашу надію на Господа, Його любов та майбутній день, коли ми будемо з Ним. Хоча ми не можемо наразі побачити нічого з цього нашими фізичними очима, ми можемо знайти в них втіху. Це саме те, що ми повинні робити, аби плекати в наших душах надію.

Зосередьтеся на Господі, а не на тому, що відбувається навколо вас. Можливо, у вашому житті зараз відбувається багато жахливих речей, але знайдіть надію у Господі. Зосередьте свій погляд на Ісусі та на всіх невидимих ​​обіцянках, які ми отримали завдяки Його великій жертві. Потіште свою душу сьогодні, згадавши про майбутню вічну домівку з Господом.

5. 1 Тимофія 4:10

Бо для цього ми і працюємо й зазнаємо утисків, поклавши надію на живого Бога, Який є Спасителем усіх людей, особливо вірних.

На жаль, багато хто з нас продовжує жити у стані безнадійності через проблеми, що відбуваються у світі, у нашому особистому житті та в житті наших близьких. Навіть у такі часи ми повинні знайти надію у Господі. Міцну і вічну надію не можна знайти ні в кому іншому.

Як віряни, ми знаємо, що Ісус є нашим Спасителем. Він Той, Хто помер за наші гріхи і через Кого ми були благословенні прощенням, спасінням та вічним життям. Так само, як ми довіряємо Богу спасіння, ми можемо довіряти Йому будь-яку іншу частину нашого життя.

Наша надія у Бозі. І в добрі, і в погані дні ми не повинні втрачати надію. Надія не така вже далека від кожного з нас, адже вона вже у наших серцях. Дозвольте Господу відкрити ваше серце для надії і розмірковуйте над цими уривками щоразу, коли у вашому серці виникає почуття безнадійності.

Джерело: Crosswalk

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Християнський світВсе для церков
Останні новини
Останні новини