В Українській Греко-Католицькій Церкві розпочинається безстрокова акція «Нагодуй бідного»
Все для церков
15.10.2020
Про це заявив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав до священників Київської архиєпархії під час зустрічі за посередництвом Зуму

Глава УГКЦ наголосив: «Уся наша Церква має долучитися до акції "Нагодуй бідного"».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Головний день акції 15 листопада, припадає на День бідного, який встановив Папа Франциск, проте акція триватиме впродовж наступних місяців.

«Йдеться не про одноразову справу, а активізацію такого типу соціального служіння в наших парафіях загалом. Тобто проводитимуться постійно і безстроково. Бо правдоподібно, питання харчування, забезпечення базових потреб наших людей буде одним із великих соціальних викликів цієї зими і наступної весни», — вважає Блаженніший Святослав.

За його словами, до Дня бідного при кожній парафії формуватимуться банки харчів. Він додав, що багато парафій УГКЦ в Україні вже це роблять, у Західній Україні сформувався вже цілий рух.

Читайте також: На Луганщині люди ночують просто неба. Християни закупили та доставили модульні будинки

«Просимо всіх принести до храму харчі, які можуть зберігатися. Крупи, макарони, олію, які можна було б зібрати і за потреби нагодувати голодного. Прагну, щоб ця акція стала конкретним способом, як ми засвідчимо нашу віру в непростих обставинах пандемії кінця 2020 року», зазначив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ відзначив сумну статистику в Україні: «Тільки державна статистика офіційно говорить, що чверть населення України перебуває за межею бідності. Туди належать 80 відсотків пенсіонерів. Також зростає кількість безробітних в Україні, яка наближається до двох мільйонів».

На його думку, це означає, що ми входимо в той період, коли наслідки пандемії відчуватимуться не лише на санітарному полі, а й у соціальному житті.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело: ugcc.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Все для церков
Останні новини
Останні новини