Народні депутати закликають Прем'єр-міністра вилучити книги про лесбійок для 5-річних дітей з дитячих бібліотек України
Загрози та виклики
27.01.2021
Народні депутати України, які переживають за сім'ю, надіслали депутатське звернення до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо негайного вилучення з дитячих та шкільних бібліотек України усіх примірників книги “Принцеса+принцеса: довго і щасливо”, яка пропагує дітям з 5 років одностатеві відносини.

Депутати зазначають, те про що пише дана книга порушує “Статтю 51 Конституції України, де визначено шлюб як вільну згоду чоловіка та жінки. Тією ж статтею передбачено захист державою сім'ї, материнства та батьківства. “Відтак, пропаганда одностатевих відносин прямо суперечить декларованим та гарантованим державою цінностям.” - йдеться у депутатському зверненні. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як повідомлялося раніше, за рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки майже по 509 грн штука, які пропагують одностатеві відносини. Згідно листа від Міністерства культури та інформаційної політики, 1240 примірників було розповсюджено серед дитячих та шкільних бібліотек по всій Україні.

"Я завжди був і залишаюсь прихильником традиційних сімейних цінностей в Україні, тому не можу пройти осторонь новин щодо цього коміксу про одностатеві стосунки, який ще й поширюють серед дитячих та шкільних бібліотек. Це неприпустимо, в такий непростий для українців період ми навпаки повинні робити все, аби сім’я була міцною, а діти виховувались на стійких моральних національних основах. Ми з колегами проти таких експериментів над дітьми і вважаємо, що така пропаганда одностатевих відносин суперечить державним цінностям", – коментує ініціатор звернення народний депутат України Анатолій Урбанський.

На жаль, нині ми спостерігаємо критичний стан сім’ї в Україні: українська нація стабільно зменшується, впродовж останніх років кількість населення щорічно скорочується на 250 тис. осіб, знижується рівень народжуваності… Враховуючи це, Україна потребує впровадження ефективної сімейної політики, однак в нас досі не створено державний орган, який би опікувався питаннями сім’ї і тим більше, навіть немає мови про створення Міністерства сім'ї і т.д. У більшості областей України ліквідовано головні управління у справах сім’ї та молоді, замість яких створено відділи або взагалі сектори з питань сімейної політики у складі двох-трьох осіб, на які покладено цілий комплекс питань, пов’язаних як з реалізацією державної політики з питань сім’ї, так і з протидією торгівлі людьми, а також з оздоровленням та відпочинком дітей тощо, що очевидно вкрай негативно впливає на ефективність роботи таких підрозділів.

Читайте також: Міносвіти винесло на громадське обговорення обов’язкове викладання християнської етики. Залишилося три дні, аби відстояти це право

З іншої сторони, ми бачимо нав’язування дітям чужих традиційному українському розумінню понять сім’ї, думки про “природність” одностатевих партнерств, їхньої популяризації та формування у дітей думки, що такі партнерства є одним із різновидів сім’ї. Це викликає  велику стурбованість і обурення, адже такі тенденції ведуть до морального розбещення молодого покоління.

Поширення літератури, яка нав’язує дітям такі погляди, не лише підриває засади суспільної моралі, створює величезні ризики як для майбутнього української сім’ї, так і українського суспільства в цілому, але й прямо суперечить Конституції та законодавству України. Тим більш неприпустимою є здійснення пропаганди гомосексуальних відносин за державний кошт, а відтак за гроші платників податків.

Нині, аби прискорити дане питання, треба писати листи до Прем'єр-Міністра України та Міністра культури з вимогою вилучити зазначені книги, що пропагують одностатеві стосунки.

Проект листа

Електроні адреси, куди відправляти листи:

prshmygal@kmu.gov.ua 

prnemchinov@kmu.gov.ua

info@mkip.gov.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини