Понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок закупив український уряд для дитячих бібліотек
Загрози та виклики
27.01.2021
За рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про так зване одностатеве кохання

Міністерство культури України та Державна установа «Український інститут книги» придбали 1240 примірників книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків. Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як повідомляє "Всі разом!", у листі від Міністерства культури та інформаційної політики, за підписом державного секретаря Яреми Дуля визнається, що книжковий твір «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» дійсно був придбаний за державний кошт та поширений серед дитячих та шкільних бібліотек по всій Україні.

Окремо було отримано пакет документів по зазначеному питанню від Українського інституту книги. Серед додатків в наявності є Протокол з рішенням про проведення процедури закупівлі книжної продукції для поповнення бібліотечних фондів за рахунок коштів державного бюджету. У Протоколі зазначено, що перелік книжкової продукції був затверджений Розпорядженням Кабінету Міністрів №598-р від 5 липня 2019 року, тобто за часів прем’єрства Володимира Гройсмана.

Читайте також: Міносвіти винесло на громадське обговорення обов’язкове викладання християнської етики. Залишилося три дні, аби відстояти це право

Також вказано, що уповноваженим за формування переліку книжок від Інститут книги в особі Юрія Марченка, а також видавництво «Рідна мова». Таким чином серед затверджених протоколом Марченка і «Рідної мови» була й книга «Принцеса+принцеса». Загалом тоді було погоджено закупівлю продукції на загальну суму 666000 гривень (без ПДВ).

«Принцеса+принцеса: довго і щасливо» — це комікс про романтичні стосунки між двома дівчатами. Книжка, як зазначається, спрямована на подолання так званих стереотипних уявлень про людські взаємозв’язки. А насправді — містить ознаки агресивної пропаганди одностатевих відносин. Видання, друк та поширення такої літератури серед дитячих бібліотек по всій Україні за рахунок державного бюджету відверто шокує.

Якщо ви проти того, аби в дитячих бібліотеках були книги що пропагують одностатеві стосунки, то пишіть листи до Прем'єр-Міністра України та Міністра культури з вимогою вилучити зазначені книги.

Проект листа

Електроні адреси, куди відправляти листи:

prshmygal@kmu.gov.ua 

prnemchinov@kmu.gov.ua

info@mkip.gov.ua

За матеріалами: "Всі разом!"

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики