Нові правила перевезень в потягах з 21 жовтня: відповіді на головні питання
Суспільство
19.10.2021
21 жовтня в Україні почнуть діяти нові правила перевезень. Уряд прийняв зміни до постанови № 1236, які посилюють вимоги до пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідбезпеки.

Про це йдеться на сайті bigkyiv.com.ua

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Так, залізничні перевезення у далекому сполученні (денні, нічні та швидкісні поїзди) на «жовтому» та «червоному» рівнях будуть дозволені пасажирам за умови наявності:

  • документа про отримання хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19;
  • або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19);
  • або негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години (станом на час посадки).

У випадку відсутності вищезазначених документів провідник або стюард має право не допустити пасажира до поїздки.

В “Укрзалізниці” відповіли на найбільш поширені питання з приводу нових правил перевезеньХто буде контролювати автентичність сертифікатів/тестів?

Функції контролю покладені на МВД. У провідників будуть зразки, за якими вони будуть звіряти надані пасажирами документи. У разі недотримання пасажирами правил перевезення поїзна бригада зобов’язана повідомити правоохоронні органи.

Чи стосуються нові правила пасажирів віком до 18 років?

Ні. Для пасажирів віком до 18 років нічого не зміниться: крім проїзного документа та документа, що підтверджує особу, інших документів не вимагається.

Що робити пасажиру, який має протипоказання до вакцинації?

Робити ПЛР-тест або експрес-тест. Для посадки у поїзд пасажиру необхідно мати негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, чинні 72 години (на момент посадки у поїзд).

Чи можна використовувати інформацію про проведення вакцинації у HELSI.me для посадки у поїзд?

Ні. Сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку «Дія».

Чи можна для посадки використовувати сертифікат про вакцинацію іноземною мовою?

Так. Для посадки у поїзд пасажир може показати провіднику міжнародний чи внутрішній COVID-сертифікат або іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях. Сертифікат можна демонструвати мовою оригіналу.

Як саме буде відбуватись перевірка документів при посадці на швидкісні поїзди “Інтерсіті+”?

Перевірка наявності документів згідно з посиленими правилами перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19 буде відбуватися стюардами при посадці на швидкісні поїзди “Інтерсіті+”.

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Суспільство
Останні новини
Останні новини