ООН виключила канабіс зі списку найнебезпечніших наркотиків
Загрози та виклики
02.12.2020
Організація Об'єднаних Націй виключила медичний канабіс з категорії найнебезпечніших наркотиків у світі, таких як героїн.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The New York Times.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Голосування Комісії з наркотичних засобів, в яку входять 53 держави, розглянуло ряд рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо рекласифікації канабісу і його похідних.

Але увага була зосереджена на ключовій рекомендації щодо виключення канабісу зі Списку IV Єдиної конвенції про наркотичні засоби 1961 року, де він був до цього часу поряд з небезпечними наркотиками, що викликають сильну залежність, серед яких є героїн.

США, європейські та деякі інші країни  підтримали цю пропозицію, а Китай, Єгипет, Нігерія, Пакистан і Росія виступили проти.

Україна утрималася від голосування.

Організатори ініціативи "Конопляний #МаршСвободи" зазначають, що "успіхом" цього голосування людство завдячуватиме Україні - чиєю позицією стало "утриматися". Якби представник України проголосував проти, дане рішення не було б ухвалено.

Читайте також: ЗМІ: Єврокомісія хоче заборонити різдвяні богослужіння по всій території ЄС

На жаль, рішення виключити медичний канабіс з категорії найнебезпечніших наркотиків у світі впливає на Україну, адже останнім часом в нас неодноразово підіймається питання легалізації канабісу.  Зокрема, 25 жовтня 2020 року, під час місцевих виборів, в рамках загальнонаціонального опитування стояло питання можливості легалізації в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важкохворих.

Теза про те, що легалізація є необхідною для важкохворих громадян є суто маніпулятивною, оскільки чинне законодавство України вже дає змогу хворим, які потребують наркотичних препаратів для лікування чи знеболення, отримати відповідні речовини за рецептом, а також встановлює чіткий порядок реалізації в медичних цілях наркотичних речовин.

Натомість легалізація канабісу (коноплі) є важливою не для хворих громадян, а для усіх ділків, які мають відношення до нині нелегального ринку наркотиків в Україні, та сприятиме поширенню наркотичної залежності серед українських громадян.

Саме конопля є сировиною для виготовлення таких наркотиків, як марихуана, гашиш тощо. При цьому, за наявною інформацією, прибутки з гектару коноплі є більшими, порівняно з прибутками з гектару опійного маку. 

Відтак у нинішніх умовах корумпованості органів влади легалізація “медичного канабісу” на практиці гарантовано призведе через доступність коноплі та продуктів з неї до стрімкого і суттєвого поширення наркоманії у суспільстві, зокрема у молодіжному середовищі, зростання прибутків наркоторговців і виробників коноплі та вкрай негативних наслідків для усієї української спільноти.

Всеукраїнський Собор виступає проти спроб ввести українське суспільство та українських громадян в оману та схилити до легалізації та безконтрольного обігу канабісу.

Закликаємо усіх молитися про недопущення легалізації канабісу в Україні.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини