Пенс відмовився застосовувати 25-ту поправку для усунення Трампа
Європа та світ
13.01.2021
Майк Пенс стверджує, що усунення Дональда Трампа за лічені дні до закінчення його повноважень президента не буде "в найкращих інтересах нашої нації"

Віцепрезидент США Майк Пенс у вівторок, 12 січня, відмовився застосовувати 25-ту поправку до Конституції США для усунення діючого президента Дональда Трампа з посади після штурму його прихильниками Капітолія.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

У цей день Палата представників ухвалила резолюцію із закликом до Пенса скористатися 25-ю поправкою до конституції, щоб усунути Трампа, пише dw.com.

"Я не вважаю, що такі дії відповідають найкращим інтересам нашої нації або нашій Конституції", — написав Пенс у листі до спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у відповідь на її заклик застосувати цю поправку.

За словами віцепрезидента, наразі адміністрація зосереджена на забезпеченні упорядкованого переходу влади, і закликав інших членів Конгресу уникати дій, які "ще більше розділять і розпалюють пристрасті".

"Минулого тижня я не піддався тиску для здійснення дій, які перевищують мою конституційну владу (...) і я не поступлюсь перед зусиллями Палати представників грати в політичні ігри в такий серйозний час у житті нашої держави", — зазначив республіканець у листі, який опублікував його офіс.

Читайте також: У Конгресі США оприлюднили резолюцію про імпічмент Трампа

Пенс стверджує, що застосування 25-ї поправки як засіб "покарання або узурпації" "створило б страшний прецедент". Лише віцепрезидент США може її застосувати. У цьому разі він би оголосив чинного президента неспроможним виконувати повноваження глави держави та перебрав би на себе керівництво нею.

Друга спроба імпічменту Трампа

11 січня демократи ініціювали в Палаті представників Конгресу США розгляд резолюції про імпічмент президента Дональда Трампа, попри те, що термін його повноважень спливає 20 січня. Демократи звинувачують Трампа в підбурюванні до заколоту, зокрема, в тому, що в виголошеній промові він підбурював своїх прихильників штурмувати Капітолій, що призвело до п'яти загиблих. Це вже друга спроба Демпартії домогтися імпічменту Трампа.

Хоч демократи і контролюють Палату представників і можуть проголосувати за резолюцію щодо імпічменту, але останнє слово тут за Сенатом, де для ухвалення імпічменту потрібно не менше двох третин голосів, тож тут не обійтися без голосів республіканців.

Джерело: dw.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Європа та світ
Останні новини
Останні новини