Прийнято закон, що підвищує грошові виплати на дітей-сиріт, дітей, що під опікою чи піклуванням
03.06.2020
Верховна рада 2 червня проголосувала за законопроект №2494, який передбачає підвищення соцвиплат для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою чи піклуванням

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Згідно з законом, тепер виплати на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, збільшаться з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів:

·         для дітей до 6 років 4447,50 грн;

·         для дітей від 6 до 18 років  5545 грн.

На дітей з інвалідністю до 3,5 прожиткових мінімумів:

·         для дітей з інвалідністю до 6 років 6226,50 грн;

·         для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років 7763 грн.

Крім того, в законі йдеться про призначення державної соціальної допомоги на догляд за одинокими особами віком 80 років і більше, та одноразову допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Читайте також: В Україні відкрили 80-й будинок сімейного типу за участю баптистських громад

Законодавча пропозиція спрямована на запровадження стимулюючих механізмів для переходу соціально незахищених сімей від одержання соціальних виплат до зайнятості та економічної незалежності. Зокрема, пропонується встановлення допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яка надається у вигляді одноразової безвідсоткової поворотної фінансової допомоги непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї для організації підприємницької діяльності та виведення сім’ї з бідності.

Порядок надання такої допомоги, її розмір та умови повернення визначатимуться Кабінетом Міністрів України. При цьому, непрацюючою працездатною особою визнаватиметься особа працездатного віку з числа членів малозабезпеченої сім’ї, яка за станом здоров’я здатна до активної праці і не працює, не служить, не здобуває освіту за денною формою у закладах повної загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини